ht prva liga

Osijek mjesec dana ne zna za pobjedu, Zoran Zekić više nema pravo na kiks, a u goste stiže opasna Gorica

29.03.2019 u 14:01

Bionic
Reading

Utakmicu 26. kola Hrvatski Telekom Prve lige u Gradskom vrtu (Arenasport 3, 16.30 sati) igraju Osijek i Gorica. Domaćin već četiri utakmice nije osjetio slast pobjede (po dva poraza i remija), a Gorica je u gostima druga najuspješnija momčad HT Prve lige, odmah iza Dinama. Na strani momčad iz Velike Gorica ima osam pobjeda, dva remija i samo tri poraza

Ambiciozni Osijekov predsjednik Meštrović najavljivao je da će se ove sezone Zekićeva momčad boriti s Dinamom za naslov prvaka, no realnost pred posljednjom dionicom prvenstva je ipak borba za pozicije koje vode u kvalifikacije za Europsku ligu.

U posljednja je četiri kola Osijek osvojio tek dva boda, sve se češće u medijima spominje mogućnost odlaska trenera Zekića, a cijelu atmosferu u klubu dodatno je pokvario ponajbolji igrač Bočkaj kada je vozeći pod utjecajem alkohola razbio benzinsku postaju i pobjegao s mjesta nesreće.

Osijek je u prošlom kolu ostao bez bodova na gostovanju kod Rijeke iako je domaćin na Rujevici bio oslabljen zbog neigranja niza standardnih prvotimaca, no unatoč tom porazu Zekićeva je momčad zadržala treće mjesto na prvenstvenoj tablici s bodom prednosti nad Lokomotivom i dva boda više od Hajduka.

Zekić se nada prekidu negativnog rezultatskog niza.

'Stiže nam zaista protivnik koji je velik izazov jer se radi o momčadi s najboljim učinkom na gostovanjima. Znamo sve njihove prednosti, a nadam se i da ćemo pronaći i neke njihove mane. Bilo je u posljednje tri godine pritiska, no takav je ovo posao. Pred nama je utakmica koja je kao kvalifikacijska i nadam se da će igrači shvatiti da nema više popravnih ispita, te da će biti u svom najboljem izdanju', prenosi riječi trenera Osijeka Dvoznak.com.

Zbog suspenzija u konkurenciji za nastup kod Osijeka neće biti Pušića i Grgića, no u konkurenciji za nastup će nakon duže stanke biti napadač Henty. Manjih problema s ozljedama i umorom imaju Šutalo i Abizaj čiji je nastup protiv Gorice pod znakom upitnika, a nije na odmet napomenuti da Bočkaj i dalje nije u konkurenciji za nastup.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Rijeka - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Gorica je apsolutno najugodnije iznenađenje prvenstva budući da se od novog prvoligaša očekivala borba za ostanak u ligi, a ne borba za europske pozicije. Trenutno je Gorica na šestoj poziciji prvenstvene tablice sa samo četiri boda zaostatka za trećeplasiranim Osijekom, te definitivno ne putuje na ovo gostovanje bez ambicija. Uostalom, Jakirovićeva momčad briljira na gostovanjima gdje je ostvarila čak osam pobjeda, baš kao i ove sezone svima nedodirljivi Dinamo.

Jakirović očekuje zahtjevan susret u Osijeku.

'Osijek je u svojim problemima. Zadnji su put pobijedili 17. veljače, stoga očekujem jurnjavu po terenu. Sigurno će nas napasti i pokušati riješiti pitanje pobjednika odmah na početku. Na nama je da se dobro pripremimo. Tajni nema, ovo je treći međusobni susret. Mislim da mi moramo gledati samo sebe i kako ćemo se mi prezentirati. Ukoliko to bude kao do sada, mislim da će sve biti u redu', rekao je trener Gorice.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Gorica - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Obrana Gorice u Osijeku će biti oslabljena neigranjem Čaglja i Marine koji su suspendirani, no Jakirović je prilikom najave susreta naglasio kako su se tijekom reprezentativne stanke u momčad vratili rekovalescenti Maslowski i Ljubisavljević koji će biti u konkurenciji za nastup.

Hrvatska 1. liga

Osijek-Gorica16:30
Lokomotiva-Rijeka19:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb25204164
2.Rijeka25138447
3.Osijek25126742
4.Lokomotiva25118641
5.Hajduk251010540
6.Gorica25115938
7.Slaven Belupo26413925
8.Inter Zaprešić25731524
9.Istra 196125451617
10.Rudeš2614217

Sljedeće utakmice

30.3.Dinamo Zagreb-Inter Zaprešić
30.3.Istra 1961-Hajduk
2.4.Gorica-Lokomotiva
2.4.Rijeka-Slaven Belupo
3.4.Inter Zaprešić-Osijek