inati se, slavonijo

Osijek je otpao preko noći i neće biti domaćin utakmici hrvatske reprezentacije; sad je jasno zašto je HNS donio ovu radikalnu odluku...

29.04.2021 u 11:34

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija 25. svibnja započinje pripreme za nastup na Europskom prvenstvu, a planirano je kako će 'vatreni' uoči Eura odigrati dvije prijateljske utakmice - doma s Armenijom (1. lipnja) i u gostima protiv Belgije (6. lipnja). Domaćin susreta s Armencima trebao je biti Osijek, no iznenada je ostao bez prilike da ugosti Modrića, Vlašića, Vidu, Perišića, Kramarića...

Iz Hrvatskog nogometnog saveza potvrdili su kako će nogometna reprezentacija prijateljski susret protiv Armenije pred odlazak na Europsko prvenstvo igrati u Velikoj Gorici 1. lipnja u 18 sati. Odluku je donio Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, a odigravanje utakmice potvrdila UEFA!

Osijek je tako preko noći ostao bez prilike da ponovno ugosti 'vatrene', a Velika Gorica je dobla čast biti desetim gradom koji će ugostiti najjaču hrvatsku nogometnu vrstu, poslije Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Varaždina, Pule, Vinkovaca, Šibenika i Koprivnice. Prije gostovanja 'vatrenih', Velika Gorica će 19. svibnja biti i domaćin finala Kupa između Dinama i Istre 1961.

Neslužbeno, ova je odluka HNS-a isprva poprilično razočarala sve navijače u Slavoniji, no na kraju se nitko nema razloga ljutiti ili sumnjati na neke zakulisne igre. Naime, utakmica Hrvatske i Armenije ionako bi se igrala bez prisustva gledatelja na tribinama Gradskog vrta te navijači u Slavoniji nikako neće biti zakinuti.

Uz to se pojavio problem manjka smještajnih kapaciteta u Osijeku i okolici te su u stožeru reprezentacije zaključili da jednostavno nema potrebe da 'vatreni' bespotrebno putuju daleko izvan Zagreba.

IZ HNS-a su potvrdili kako će se reprezentacija okupiti 25. svibnja na početku priprema za Euro koje će već tradicionalno biti održane u Rovinju. Poslije dvoboja s Armencima 'vatreni' će 6. lipnja imati završnu provjeru protiv Belgije u Bruxellesu, odakle 8. lipnja putuju u bazni kamp u St. Andrewsu.

Hrvatska će na EP-u u skupini D igrati protiv Engleske (13. lipnja, London), Češke (18. lipnja, Glasgow) i Škotske (22. lipnja, Glasgow).