POGLEDAJTE GOLOVE

Osijek i treći puta srušio hrvatskog prvaka Rijeku; tri pogotka, crveni karton...

17.02.2018 u 17:14

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici 22. kola Hrvatski Telekom Prve lige u Gradskom vrtu Osijek je svladao Rijeku 2:1

Osijek je i treći puta u prvenstvu srušio Rijeku, svaki puta golom razlike. Nakon što je domaćin u drugi dio sezone ušao porazom od Dinama, sada se vratio na pobjednički kolosijek novim trijumfom protiv aktualnog prvaka te ga preskočio na ljestvici na trećem mjestu za jedan bod.

Možda ključni trenutak cijelog dvoboja dogodio se već u šestoj minuti kada je Župarić kao zadnji čovjek obrane srušio Grezdu te zaradio izravni crveni karton.

  • +11
Osijek - Rijeka, 22. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX

Osijek brojčanu nadmoć u prvom dijelu nije kapitalizirao iako je imao par sjajnih situacija za pogodak (Grezda, Lopa, Mioč) no zato je gostujući otpor srušen u nastavku.

U 49. minuti Lopa je proslijedio za Bobana koji je u kaznenom prostoru gurnuo loptu na drugu vratnicu koja je uz puno sreće došla do Grgića. Njegov udarac pokušali su zaustaviti Zuta i golman Sluga, ali se lopta nekako otkotrljala u mrežu.

Osijek – Rijeka 1:0, Grgić 49' Izvor: Društvene mreže

Sedam minuta kasnije Raspopović je imao duel s Bobanom u šesnaestercu. Peti sudac Gabrilo je signalizirao Strukanu da je to prekršaj za najstrožu kaznu, a siguran s bijele točke bio je Hajradinović. Sumnjiva situacija...

Osijek – Rijeka 2:0, Hajradinović 56' Izvor: Društvene mreže

Imali su i Riječani neke obećavajuće situacije za povrtatak, ali rezultat se nije mijenjao, Osijek je rutinski držao stečenu prednost sve do 87. minute, a tada je Pavičić preciznim udarcem smanjio na 2:1.

Osijek – Rijeka 2:1, Pavičić 86' Izvor: Društvene mreže

Ipak u posljednjim minutama Osijek nije dozvolio novu neugodnost pred vratima te je stigao do vrijednih bodova.