komljenović za tportal

'Osijek i Hajduk još se uvijek ne mogu nositi s pritiskom. A bilo bi i čudno da Dinamo u ovoj sezoni niti jednom ne pobijedi Hajduka'

25.04.2022 u 11:11

Bionic
Reading

Još su četiri kola do kraja Hrvatski Telekom Prve lige, a iako je u igri još 12 bodova, čini se da su nakon kola igranog za vikend, neke stvari na vrhu ipak jasnije. Jer vodeći Dinamo ima pet bodova prednosti pred Osijekom, odnosno šest pred Hajdukom.

Hrvatski Telekom Prva liga već dugo nije bila ovako neizvjesna. Tri su momčadi u borbi za naslov, a do koje kolo unazad, u toj je utrci bila i Rijeka. Međutim, nakon kikseva Osijeka i Hajduka ovog vikenda, Dinamo ipak ulazi u nešto mirniju završnicu.

'Ne bih rekao da je gotovo, dokle god postoji i teorija da netko uhvati Dinamo. Jer vidjeli smo kroz sezonu da je svašta moguće i da nitko nije 'cijepljen' protiv neplaniranog gubitka bodova. No, definitivno Dinamo ima najviše izgleda za osvajanjem naslova. Osijek i Hajduk još se uvijek ne mogu nositi s tim pritiskom, a nisu niti navikli osvajati naslove. Za razliku od Dinama, koji ipak ima i najširi igrački kadar, tako da očekujem nakon zadnja četiri kola novo slavlje na Maksimiru', rekao je za tportal 54-godišnji Fabijan Komljenović, koji se nakon vrlo uspješne igračke karijere prebacio u trenerske vode.

Posljednji angažman imao je kao pomoćnik Zvonimira Solde u iranskom Tractoru. Bili su tamo od studenog 2021. godine, odlično krenuli u misiju spašavanja prvoligaškog statusa kluba, ali čelništvo kluba nije im udovoljilo tijekom prijelaznog roka, pa je igrački kadar ostao 'tanak', što je rezultiralo nizom od deset prvenstvenih utakmica, u kojem je upisana samo jedna pobjeda, tri remija i šest poraza. Jasno, i nezadovoljstvom hrvatskih trenera zbog čega je krajem veljače došlo do sporazumnog raskida ugovora.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Dinamo je u posljednjih par dana živio vrlo turbulentno, od poraza u derbiju od Hajduka, do smjene trenera Željka Kopića i angažmana iskusnog Ante Čačića.

'O smjenama ne mogu ništa govoriti, jer znamo kakav je trenerski posao. Međutim, svaka takva smjena uglavnom donosi pozitivan klik, pa mislim da se i Dinamu dogodilo upravo to. Mislim čak da Čačić nije puno toga trebao niti mijenjati, jer imao je uvid u momčad, ali i da su sami igrači shvatili, nakon poraza u Splitu, da se nešto treba promijeniti. I zato su protiv Gorice igrali dobro, požrtvovno, tražili put do pobjede te odigrali odličnu utakmicu. Zato mi pomalo i čudno zvuči izjava Samira Toplaka da je zadovoljan predstavom Gorice, jer ako ti je golman najbolji igrač, a Kotarski je imao sedam, osam intervencija u kojima je spašavao mrežu, i ako igraš potpuno defenzivno, onda je jasno kakva je bila situacija na terenu'.

Mislite da se u Dinamovim derbijima s Osijekom (34. kolo, 8. svibnja), odnosno s Hajdukom (36. kolo, 21. svibnja), a u kojima su Modri domaćini, ipak neće odlučivati o naslovu?

'Ponavljam, sve je moguće, ali imam dojam da niti Osijek niti Hajduk nisu još uvijek spremni za takav iskorak. Čak mislim da bi Hajduk prije mogao izgubiti treće mjesto, nego napasti naslov. Znamo da je svaki derbi drugačiji, ali isto tako bilo bi mi nevjerojatno da Dinamo u ovoj sezoni ne upiše pobjedu nad Hajdukom (op.a., u tri dosadašnja derbija Hajduk ima dvije pobjede i remi). Posebno jer će se taj derbi igrati na maksimirskom travnjaku', završio je Komljenović, koji je tijekom igračke karijere nosio, između ostalih, i dres Dinama i Rijeke.

Gorica - Dinamo 0:1 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
Standings provided by SofaScore LiveScore