dug oporavak

Oršić progovorio o danima u Engleskoj: Izvrtio sam u glavi taj film milijun puta, ali...

24.12.2023 u 13:20

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Mislav Oršić nestrpljivo čeka povratak na terene nakon teške ozljede koljena

Jedan od ključnih igrača turskog Trabzonspora pod Nenadom Bjelicom trebao je biti 30-godišnji Mislav Oršić. Ali, kad se teško ozlijedio na pripremama u Sloveniji bilo je jasno da će Bjelici bez njega biti jako teško. Zbog puknuća prednjih križnih ligamenata desnoga koljena ubrzo je završio na operaciji i bilo je jasno da ga čeka duga rehabilitacija.

Na pitanje kako ide oporavak, jer nedavno je počeo trenirati po posebnom programu u svom bivšem klubu Dinamu, rekao je za Sportske novosti:

'Zasad sve ide prema planu, osjećam se odlično, koljeno je u dobrom stanju. Nemam baš nikakve smetnje, ništa me ne sputava i nadam se da se ništa ni neće zakomplicirati. U prijepodnevnim satima treniram u teretani, jačam mišiće, potom na travnjaku radim neke specifične vježbe, a počeo sam trenirati i s loptom. To su, dakako, lakši treninzi, no iz tjedna u tjedan podiže se intenzitet vježbanja', kazao je između ostalog Oršić dodavši:

' Kad dobijem 'zeleno svjetlo' prva bih dva-tri tjedna lakše trenirao sa suigračima i postupno bih podizao intenzitet rada. Prema nekim prognozama i očekivanjima sredinom ožujka bih, bude li sve u redu, mogao biti u punom pogonu', dodao je Oršić.

Zanimljiva tema bio je i engleski Southampton u kojem je skupio samo pet nastupa uz dodatak kako niti jednom nije bio na travnjaku svih 90 minuta. Na pitanje žali li zbog odlaska iz Dinama u Englesku (Modri su dobili šest milijuna eura te još dva milijuna kroz bonuse, op.a.) kazao je:

'Naravno! Nakon svega što se događalo, žalim što sam otišao. Međutim, čovjek nikad ne zna što ga čeka u budućnosti. I za svaku donesenu odluku moraju se snositi i posljedice. A ja ih sad snosim... Otišao sam u Englesku u najboljoj namjeri, želio sam se dokazati na jednoj višoj razini, u najjačoj svjetskoj ligi, taj me sportski izazov vukao na Otok. Na žalost, ništa se nije dogodilo u skladu s mojim željama i planovima, nego je sve bilo baš suprotno. Proživljavao sam teške trenutke i to mi je svakako bilo najgore razdoblje u karijeri.'

I još je dodao kako mu ni danas, obzirom na trenerske promjene te činjenice da se klub borio za ostanak u ligi, nije jasno zašto je rijetko igrao:

'Izvrtio sam u glavi taj film milijun puta i dan-danas ne znam zašto se sve tako dogodilo. Kad sam došao u Southampton sve je bilo izvrsno, dočekali su me sjajno, stalno su mi govorili da me silno žele, da od mene dosta očekuju, da žele da igram... Ali, već nakon dva tjedna osjetio sam da se situacija pomalo mijenja, nije više bilo topline i srdačnosti koja me dočekala po dolasku. Općenito je ozračje i stanje u klubu bilo loše, momčad je slabo igrala, nisu se osvajali bodovi, mnogo se toga negativnoga nakupilo u kratkom razdoblju. Jednostavno, nije bilo previše prostora za pozitivu i nisam dobio pravu priliku. Onda je smijenjen i trener Jones, a novi trener Selles odmah mi je, sredinom veljače, dakle, samo mjesec dana nakon mog dolaska, rekao da ne računa na mene i da me neće koristiti!? Dodao je da osobno nema ništa protiv mene, ali da je tako odlučio i da mi neće stvarati nikakve probleme', otkrio je Oršić koji jedva čeka da opet zaigra. I da se pokuša nametnuti izborniku…