14. svibnja

Organizira se cestovna atletska utrka u Imotskom pod nazivom Utrka za dušu

27.04.2022 u 11:51

Bionic
Reading

U sklopu projekta BlueRedGreen Lake u Imotskom će se dana 14.05.2022. održati 2. Utrka za dušu (cestovna atletska utrka) u organizaciji Triatlon kluba Imotski

U sklopu ove utrke održat će se natjecanje na 10 km, na 5 km i dječja utrka.

Osnovna ideja je da na jednom sportskom događaju skupa nastupe i djeca i roditelji, u isto vrijeme i kao natjecatelji i kao navijači, što bi i za jedne i za druge bilo pozitivno i obiteljski afirmativno. Želja nam je da se i djeca i roditelji aktivno uključe u jedan oblik rekreativnog bavljenja sportom, te da osjete radost trčanja i sudjelovanja na jednom sportskom događaju u svome Gradu.

Utrka za dušu je dio projekta kojeg su podržali Kineziološki i Ekonomski fakultet u Splitu te Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske.

Dječja utrka se odvija u suradnji s osnovnim školama s područja Imotske krajine.

Ambasadorica utrke je naša proslavljena olimpijka Matea Parlov Koštro.

Start utrke na 10 km i 5 km je u 9:00h, a start dječje utrke je u 11:00h. Start i cilj svih utrka su u centru grada Imotskog, ispred glavnog trga (Ulica Stjepana Radića). Staza prolazi starom jezgrom Grada Imotskog – pored nogometnog stadion Gospin Dolac (jedan od 10 najljepših stadiona na svijetu) – te Modrog i Crvenog jezera (uskoro na UNESCOovoj listi geoparkova).

Prijave i detalji o utrci za 10 km i 5 km na: https://www.stoperica.live/races/225

Prijave za dječju utrku: u osnovnim školama s područja Imotske krajine koje pohađaju djeca.

Trčimo i budimo kao djeca!

Vidimo se 14.05.2022. u Imotskom!