SORRY!

Organizatori se ispričali Sjevernoj Koreji zbog afere sa zastavom

26.07.2012 u 12:51

Bionic
Reading

Liječnička komisija Misije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Londonu u sastavu Boris Labar, Miroslav Smerdelj i Igor Borić pregledali su Karlovića nakon njegovog dolaska u Olimpijsko selo

Dan nakon skandala sa zastavom, Organizacijski odbor Olimpijskih igara u Londonu ispričao se Sjevernoj Koreji. Podsjetimo, uoči jučerašnje utakmice između Sjeverne Koreje i Kolumbije na turniru nogometašica, na semaforu na Hampden Parku u Glasgowu se uz imena sjevernokorejskih igračica pojavila zastava ''mrskog neprijatelja' - Južne Koreje.

Sjevernokorejske su nogometašice odbile igrati sve dok problem nije riješen, a navodno su čak razmatrale i mogućnost napuštanja Olimpijskih igara. Nakon gotovo sat vremena čekanja, utakmica je počela, Sjeverna Koreja je na koncu pobijedila s 2:0, a u četvrtak je dobila i ispriku.

'Napravili smo jednostavnu i običnu pogrešku. Ispričavamo se Olimpijskom odboru Sjeverne Koreje i obećavamo da ćemo učiniti sve da se takvo što više ne ponovi. Radilo se o ljudskoj pogrešci', izjavio je glavni tajnik Organizacijskog odbora Igara Paul Deighton.

Sjevernokorejski izbornik Gun Sin Ui uvjeren je, međutim, da se radi o isplaniranoj akciji.

'Ljuti smo i unatoč pobjedi, nećemo zaboraviti ovaj slučaj. Nadam se da nećemo prolaziti kroz isto iskustvo prije naše sljedeće utakmice', poručio je Gun Sin Ui.