ogromno razočarenje

Opsadno stanje u Ferrariju; pokreće se detaljna istraga zbog onoga što se dogodilo crvenom bolidu na VN Španjolske

23.05.2022 u 08:46

Bionic
Reading

Ferrari će poslati dijelove bolida Charlesa Leclerca natrag u Maranello na detaljnu istragu nakon što se Monegažanin povukao s VN Španjolske

Charles Leclerc je dominirao na treninzima VN Španjolske, očekivano je osvojio 'pole position' te je uvjerljivo vodio na utrci da bi zbog kvara morao odustati u 27. krugu. Max Verstappen (Red Bull) je to iskoristio i preuzeo vodstvo u konkurenciji vozača, a Monegašanin je s pravom razočaran.

'Ne znam ništa više od onoga što se u osnovi dogodilo. Nisam imao nikakvih naznaka za nešto takvo, jednostavno je puklo, a onda je potpuno izgubilo napajanje. Šteta', rekao je Leclerc.

Šef tima Mattia Binotto rekao je da će problematična pogonska jedinica biti vraćena u Ferrarijevu bazu u Maranellu na potpunu analizu. Za sada je nejasno hoće li se motor moći zadržati. S obzirom na to da su tri motora dopuštena za sezonu, gubitak jednoga u ovoj ranoj fazi prvenstva bio bi veliki problem.

'Očito je došlo do iznenadnog problema s agregatom. Sigurno je ozbiljan problem s pouzdanošću. Vratit ćemo ga natrag u Maranello. U ponedjeljak ćemo ga rastaviti', najavio je Binotto.

  • +18
Formula 1, VN Španjolske, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: LLUIS GENE / AFP / Profimedia