GORAK OKUS NA KRAJU

Oprostio se Steven Gerrard

21.07.2014 u 17:33

Bionic
Reading

Engleska nogometna reprezentacija ostala je lišena pomoći jednog od svojih nositelja igre i kapetana. Steven Gerrard (34) oprostio se od izabrane vrste

Veznjak Liverpoola sakupio je 114 nastupa za reprezentaciju za koju je postigao i 21 pogodak. Nakon što je s Engleskom propustio proći skupinu D na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, donio je i odluku objavljenu na službenim internetskim stranicama Engleskog nogometnog saveza:

'Uživao sam u svakoj minuti predstavljana svoje zemlje i rastužuje me saznanje da više nikada neću obući dres engleske reprezentacije. Bila je to teška odluka, jedna od najtežih koju sam u karijeri donio,' kaže Gerrad i dodaje:

'Da bih osigurao nastavak igara na visokoj razini za klub, smatram da sam donio ispravnu odluku. To što se Liga prvaka vraća na Anfield također je imalo velikog utjecaja u mojim razmišljanjima,' kazao je Gerrard koji je debitirao za Engleze protiv Ukrajine u svibnju 2000. godine, a koji je kao kapetan predvodio reprezentaciju 38 puta.


Oglasio se i Roy Hodgson, izbornik engleske izabrane vrste:

'Razočaran sam, ali u potpunosti razumijem Stevenovu situaciju i ne mogu se žaliti jer je ovoj zemlji na sjajan način služio. Moram poštivati njegovu odluku. On je nevjerojatan čovjek i izvrstan nogometaš, a mi smo bili blagoslovljeni gledati ga u dresu reprezentacije toliko puta.'

Gerrard Englezima objašnjava svoju odluku