OBARANJE RUKE U ZAGREBU

Opipajte najjače ruke koje ste vidjeli

26.11.2010 u 14:44

Bionic
Reading

Nije toliko stvar u veličini i snazi koliko u tehnici. Tako barem kažu profesionalci koji se bave obaranjem ruke, a jesu li u pravu, možete provjeriti već ove nedjelje, 28. studenoga, na Otvorenom međunarodnom kupu u obaranju ruke u Zagrebu

U nedjelju, 28. studenoga, u Hemingway baru na zagrebačkom Tuškancu okupit će se oko 150 natjecatelja iz osam zemalja koji će odmjeriti snage u obaranju ruke. Međunarodni kup Tiffany studio 2010. u organizaciji Hrvatskog saveza za obaranje ruke otvoren je za sve posjetitelje, ali i za sve one koji se i sami žele okušati u natjecanju.

Naime, kup se odvija u nekoliko kategorija i otvorenog je tipa. Stoga, ako smatrate da imate dobru tehniku, prijavite se na web stranicama Saveza i sudjelujte u ovom nesvakidašnjem natjecanju.

Osim natjecatelja iz Hrvatske, na turniru će sudjelovati i natjecatelji iz Srbije, BiH, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Slovačke, Mađarske i drugih zemalja u regiji. Također će kao gosti nastupiti i neki od najboljih svjetskih 'armwrestlera' (Cvetan Gashevski – šest puta svjetski i deset puta europski prvak, Istvan Macz - europski prvak, Hristo Delidzakov - viceprvak Europe, Plamen Dimitrov - viceprvak Europe i dr.) te će suditi trenutno vodeći svjetski suci (David Shead, Velika Britanija).

Natjecanje će voditi Mario Mlinarić, a kao gosti očekuju se mnoge javne osobe iz svijeta sporta, glazbe, kazališta itd.

Disciplina obaranja ruke u svijetu postoji dugi niz godina te trenutno Svjetski armwrestling savez broji više od 50 nacionalnih saveza. Nacionalni savezi organiziraju natjecanja čiji pobjednici svake godine predstavljaju svoju zemlju na svjetskom i kontinentalnom prvenstvu te nizu međunarodnih turnira.

Hrvatski savez za obaranje ruke
osnovan je u Zagrebu 2009. godine te je 6. rujna iste godine na svjetskom kongresu u Italiji pristupio te postao punopravni član europskog i svjetskog armwrestling saveza.

Savez je 11. travnja ove godine organizirao Međunarodni kup Hrvatske u obaranju ruke u Zagrebačkoj dvorani Core Gym na čijem su finalu sudili licencirani europski suci te je delegirao reprezentaciju koja je nastupila u lipnju iste godine na europskom prvenstvu u Moskvi.

Više informacija o pravilima natjecanja, tehnikama i kategorijama, kao i o prijavama za Kup u nedjelju potražite na službenim stranicama Hrvatskog saveza za obaranje ruke