i desnicom i ljevicom

Malo nas je al' nas ima! Imamo europske prvake u obaranju ruku. I to dvostruke...

10.05.2022 u 17:26

Bionic
Reading

Hrvatski juniori osvojili su ukupno sedam medalja na Europsko prvenstvu u obaranju ruku koje se od 7. do 15. svibnja održava u Bukureštu

Od 7. do 15. svibnja u Bukureštu se održava Europsko prvenstvu u obaranju ruku na kojem nastupa 720 natjecatelja iz 26 zemalja među kojima i 16 hrvatskih predstavnika. Prvi su na programu bili juniori, zatim slijede osobe s invaliditetom, a na koncu i seniori.

Hrvatski juniori osvojili su ukupno sedam medalja - četiri zlata, dva srebra i broncu.

Najbolje rezultate ostvarili su Rino Mašić i Fran Mikulić koji su postali dvostruki juniorski europski prvaci u obaranju ruku.

Rino Mašić (17) iz Gospića je osvojio europske naslove u kategoriji +80kg i s lijevom i s desnom rukom, baš kao i Zagrepčanin Fran Mikulić (14) u kategoriji do 70 kg do 15 godina.

"Sretan sam osvojenim medaljama u juniorskoj konkurenciji, a za dva dana me očekuje i nastup u seniorskoj konkurenciji. Kako sam prošle godine na svjetskom prvenstvu osvojio svoju prvu medalju i ovoga puta se nadam novom odličju," kazao je Mašić koji je na nedavnom Prvenstvu Hrvatske u Sinju osvojio četiri zlata - po dva naslova u juniorskoj (+75 kg) i seniorskoj konkurenciji (-105 kg).

"Naporno sam radio, a ovo mi je prvo veliko natjecanje. Konkurencija je bila jaka i sretan sam što sam osvojio dva zlata," dodao je Mikulić koji je na PH osvojio jedno zlato.

Marko Martinović (21) je u kategoriji do 80 kg osvojio srebro lijevom rukom, dok je s desnom rukom bio treći.

Josip Francki Novak (21) je u kategoriji do 90 kg bio drugi u natjecanju s lijevom rukom, dok je s desnom rukom ostao korak do odličja, zauzeo je četvrto mjesto.

Iduća dva dana u Bukureštu nastupaju osobe s invaliditetom, a 13. i 14. svibnja i seniori.