NEUGODNA PITANJA

Opet se polako kuha oko prvaka Lewisa Hamiltona: Naučili smo lekciju, nećemo dozvoliti da se takvo nešto ponovi

09.05.2021 u 13:00

Bionic
Reading

Prošle godine jedna od najvećih sapunica u Formuli 1 je bio novi ugovor Lewisa Hamiltona koji je bio riješen samo nekoliko tjedana prije testiranja za ovu sezonu, a u Mercedesu ne žele da im dogodi repriza takve situacije

U 2020. Lewis Hamilton je stigao do sedmog naslova te je tako izjednačio Michaela Schumachera, ali nije se znalo hoće li britanski vozač lov na rekordnu osmu titulu nastaviti s Mercedesom ili nekom drugom momčadi.

Iako je šef njemačke momčadi Toto Wolff mjesecima papagajski ponavljao da Hamilton ostaje i da je pitanje trenutka kada će se sve riješiti to se na kraju oteglo sve do par tjedana prije početka testiranja za prvenstvo 2021.

Prvi čovjek Mercedesa nema namjeru dozvoliti da se nešto slično opet ponovi, jer svjetski prvak ima ugovor samo za ovu sezonu, a ne i za 2022., te uskoro namjerava sjesti za stol s Hamiltonom i razgovarati oko produženja.

'Kao što sam uvijek govorio, nema razloga zašto se brak ne bi nastavio. Naučili smo svoju lekciju s posljednjim ugovorom i nećemo dozvoliti da to toliko traje. To je definitivno otišlo predaleko. Vrijeme je da počnemo razgovarati, a to ćemo uskoro učiniti. Mislim da smo u dobroj poziciji i da je naša veza svake godine jača', rekao je Wolff koji je bio suočen s još jednim neugodnim pitanjem.

Novinare je zanimalo tko će biti drugi vozač, hoće li Mercedes i dalje vjerovati u Valtterija Bottasa ili će dati priliku mladom 'lavu' George Russellu koji je u Williamsu, ali koji je prošle sezone jednom vozio Mercedes umjesto Hamiltona (koronavirus) te je oduševio, a pobjeda mu je izmakla zbog nevjerojatne pogreške boksa i pomanjkanja sreće.

'Nadam se da ću se jednog dana probuditi i i da će mi biti jasno. Mislim da trebamo pogledati ovu sezonu i kako će se odvijati sljedeće utrke i vjerujem da će to presuditi. Nije baš stručni odgovor, ali bolji u ovom trenutku nemam.'

Inače, danas je na rasporedu četvrta utrka sezone, VN Španjolske, a Lewis Hamilton će po 100. puta u karijeri krenuti s prve startne pozicije.