PRKOSI NAJBRŽIMA

On je najugodnije iznenađenje Formule 1 i jedini je ove sezone 'ukrao' postolje nadmoćnijim bolidima Mercedesa i Red Bulla

09.05.2021 u 08:22

Bionic
Reading

U Formuli 1 ove godine se očekuje dominacija Mercedesa i Red Bulla, ali na početku prvenstva i tri odvožene utrke, prkosi im bolid iz jedne druge momčadi

Nakon tri Grand Prixa na vrhu ukupnog poretka je branitelj naslova Lewis Hamilton (Mercedes, 69 bodova), a iza njega odmah Max Verstappen (Red Bull, 61 bod) koji su i uoči prvenstva bili izdvojeni kao najveći favoriti za titulu svjetskog prvaka.

Očekivalo se je da će ovaj dvojac pratiti njihove momčadske kolege, ali Valtteri Bottas je četvrti (Mercedes, 32 boda), a Sergio Perez (Red Bull, 22 boda) tek na šestoj poziciji.

Ispred obojice se ugurao Lando Norris, 21-godišnji talent koji vozi svoju treću sezonu u McLarenu te oduševljava, jer je njegov učinak na ovosezonskim utrkama – četvrto, treće i peto mjesto te je zasad na 37 bodova (Charles Leclerc iz Ferrarija je peti sa 28 bodova). Britanac je i jedini završio na postolju (treći u Imoli), a da nije vozač Mercedesa ili Red Bulla.

Za mnoge McLaren nema bolid koji je sposoban redovito pratiti tempo Mercedesa i Red Bulla, ali šef britanske momčadi Andreas Seidl misli da Norris nije bez šansi da se zadrži ispred barem jednog vozača spomenutih momčadi.

'Uvijek postoji šansa, Ali jednostavno je važno da mi, zajedno s Landom, nastavimo biti dobri vikend po vikend. Dosljednost je najvažnija, zajedno s performansama iako u stvarnosti su definitivno brži od nas. Morate biti realni', rekao je Seidl te dodao:

'Ako nastavimo s nadogradnjom automobila, ako Lando nastavi raditi ono što je radio do sada ove prve tri utrke, to će održavati pritisak na ove momke ispred nas i tada će biti prilike završiti utrke ispred od njih.'

Danas je na raspordedu četvrta utrka sezona, VN Španjolske, a Lando Norris će krenuti s devete pozicije.