RUSKE BAJKE

Opet dominantan: Može li legenda uzeti zlato za kraj?

08.02.2014 u 11:18

Bionic
Reading

Sjajni američki skijaš Bode Miller definitivno se predstavio kao glavni kandidat za osvajanje zlatne olimpijske medalje u spustu

Na Igrama u Sočiju je u nedjelju vožen posljednji treći trening spusta prije nedjeljne utrke. Drugi je put, unutar tri utrke, najbrži bio Miller i to ovaj put potpuno pokorivši i stazu i konkurenciju. Dovoljno je reći kako je drugoplasirani Norvežanin Aksel Lund Svindal zaostao 66 stotinki, dok su svi ostali zaostali jednu sekundu i više za Amerikancem. Od hrvatskih skijaša na trećem je treningu nastupio samo Natko Zrnčić-Dim, budući je Ivica Kostelić odlučio pauzirati od najbrže discipline tijekom subote. Zrnčić-Dim je bio 22. s četiri sekunde i 24 stotinke zaostatka za Bodeom.

36-godišnjem Milleru ovo je vrlo vjerojatno posljednji olimpijski nastup u bogatoj karijeri. Ima pet medalja, od čega kombinacijsko zlato od prije četiri godine, dok je u spustu također u Vancouveru osvojio broncu. Spustaško zlato, ukoliko ga osvoji, bilo bi vrhunac karijere jednog od najatraktivnijih skijaša u povijesti.

Miller smatra da je spreman za trijumf

ZOI, treći trening spusta (skijaši):

1. Bode Miller (SAD) 2:06.09
2. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.66
3. Peter Fill (Ita) +1.00