MARIBOR IMA ADUTE

Opasnost za Dinamo dolazi s bokova!

22.08.2012 u 13:04

Bionic
Reading

Maribor je u Europi znao izbaciti dosta ugledne protivnike, među njima i Glasgow Rangerse, jako se napale na velike utakmice i tada su veoma opasni. No ove godine se čine slabijima nego prošle

1967/68 (ex-YU prva liga):
Dinamo - Maribor 4-1, Maribor - Dinamo 2-0

1968/69 (ex-YU prva liga):
Maribor - Dinamo 1-4, Dinamo - Maribor 3-0

1969/70 (ex-YU prva liga):
Maribor - Dinamo 0-0, Dinamo - Maribor 1-3

1970/71 (ex-YU prva liga):
Maribor - Dinamo 1-1, Dinamo - Maribor 1-1

1971/72 (ex-YU prva liga):
Dinamo - Maribor 1-0, Maribor - Dinamo 1-2

2003/04 (2. pretkolo Lige prvaka):
Maribor - Dinamo 1-1, Dinamo - Maribor 2-1

Kada smo na našem portalu Tribina.hr pitali za mišljenje o ekipi Maribora, dobili smo nekoliko izuzetno zanimljivih odgovora. Svi se slažu, Maribor je ozbiljna i fizički spremna momčad, koja se sigurno nije u Zagreb došla predati!

O Mariboru kao ozbiljnoj ekipi, koja je vrlo opasna pri izvođenju prekida govori Ivan-cro
Maribor nije lak protivnik za Dinamo! Gledao sam ih nekoliko puta prije ždrijeba i moram napomenuti da su izrazito organizirani i tvrdi! Tipična radna momčad bez velikih zvijezda! Sigurno je da su jako napaljeni mogućnošću da uđu u Ligu Prvaka! Moram napomenuti da je Maribor Dinamu sigurno najlakši ždrijeb, ali tako sasvim sigurno, s opravdanjem razmišljaju i Slovenci, jer Dinamo im je, barem što se tiče koeficijenta, 'najlakši' klub koji su mogli dobiti!

Sigurno da je glavni mariborski adut izuzetna fizička i psihička sprema i svakako je bitno što odlično poznaju Dinamo! Za njih je bitno da su drugu sezonu zaredom osigurali skupine Europske lige i tako su ostvarili povijesni uspjeh slovenskog klupskog nogometa! Dobro poznajem Maribor pa svakako i ja moram istaknuti njihove bokove kao glavnu snagu njihove momčadi! Dinamo se, osobito mora čuvati prekida u kojima su opasni, već spomenuti Cvijanović, Mezga i Ibraimi! Oni će sigurno, pogotovo u Maksimiru, prepustiti posjed lopte Dinamu i igrat će na kontre preko svojih izrazito jakih bokova! Vjerujem da će napadati preko lijevog boka i zato se nadam da Čačić opet neće forsirati Pivarića!

Fran1 je napomenuo koje su glavne napadačke snage Maribora:
Ovih nekoliko utakmica koje sam gledao, dale su mi dojam kako je Maribor po kvaliteti negdje između Sheriffa i Ludogoreca. Na papiru, mi smo favoriti zbog objektivno gledajući kvalitetnijeg igračkog kadra, a i tradicija je na našoj strani koja govori kako nikada hrvatski predstavnik nije ispao od slovenskog. Posljednji slovenski klub koji je gostovao na Maksimiru bio je Koper 2010. godine, kad se doma vratio s pet komada u svojoj mreži i na kraju nas još dobro namučio. Ako i ostvarimo komfornu prednost već u prvoj utakmici, ne smijemo se opustiti, jer bi nas i Maribor mogao dobro namučiti kao što nas je Koper te 2010., ili, još gore, izbaciti.


Maribor je svojim dosadašnjim rezultatima pokazao kako se radi o momčadi koja je organizirana, uigrana i ima ozbiljan pristup svakoj utakmici bila to europska ili utakmica u prvenstvu u kojem su naravno vodeći. Osim Mezge i Ibraimia, najkvalitetniji pojedinac je svakako Tavares, na kojeg je vaš slovenski kolega očito zaboravio, vjerujem da će Čačić posebno pripaziti na njega jer mu se Tavares na utakmici protiv Domžala koju je pratio uživo pokazao u punom svjetlu zabivši dva gola, a uz to Tavares i predvodi listu strijelaca zajedno s Mezgom i Berićem kad su u pitanju utakmice Lige Prvaka, a i u prvenstvu je vodeći strijelac Mariborčana.

Neki igrači su napustili Maribor, a o tome i prijašnjim dvobojima ova dva kluba piše naš član Slobodni
Maribor je jako dobro organiziran klub; napravili su ono što našim klubovima nikako ne uspijeva, zadržati trenera par godina je velika stvar i dobar rad im sada dolazi na naplatu. Jednostavno su procvali dolaskom Zahoviča na mjesto sportskog direktora.

Maribor je u Europi znao izbaciti dosta ugledne protivnike, da ne idem sad daleko u prošlost, sjetimo se samo Glasgow Rangersa, jako se 'napale' na velike utakmice i tada su veoma opasni. Ipak, ove godine mi se čine slabiji nego prošle, dva glavna igrača više nisu članovi Maribora, Velikonja je prodan u Cardiff dok je Volaš otišao u Mordovia Saransk u Rusiju. Radi se o dva odlična strijelca i svakako da će ovo biti veliki hendikep za Maribor.