BIJES U BARCELONI

Ono što se nije dogodilo pune dvije godine upropastilo je sada Rakitićevu proslavu!

02.03.2018 u 09:36

Bionic
Reading

Ivan Rakitić protiv Las Palmasa je odigrao svoju 200. utakmicu u Barceloninom dresu, a nakon remija u kojem je dobio prilično nisku ocjenu najviše se priča o penalu za domaćina, prvom protiv katalonskog kluba u Primeri nakon više od dvije godine...

Trebao je to biti poseban dan u karijeri Ivana Rakitića, ali nije ispao kako treba. Protiv Las Palmasa Ernesto Valverde odlučio ga je ostaviti na klupi, a kad je napokon ušao u igru u posljednjih pola sata ništa nije uspio promijeniti pa je susret završio remijem 1:1 te dao priliku Atleticu da se približi na pet bodova zaostatka uoči međusobnog okršaja.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naš 29-godišnji veznjak dobio je od dnevnika Sport prilično nisku ocjenu 5 za svoj jubilarni 200. nastup, ali drugi su dobili i manju.

'Nije navikao sjediti na klupi, jer igra gotovo sve minute. Zadatak mu je bio dati dodatno ubrzanje ekipi u zadnjih pola sata, ono što Paulinhu nije uspjelo. On je to ostvario tek polovično,' stoji u kritici spomenutog lista.

Nakon susreta najviše se priča o penalu koji je donio izjednačenje Las Palmasu. Čini se da je dosuđen zbog igranja rukom Dignea. Klubu skloni mediji optužuju suca Mateua da je ukrao pobjedu Barceloni.

Autor: Youtube

Zanimljivo, bio je to prvi penal dosuđen u Primeri protiv Barce nakon više od dvije godine. Prije toga kazneni udarac u dvoboju s Kataloncima dobila je Celta u veljači 2016. godine, a u međuvremenu je dosuđeno 16 penala u korist vodeće momčadi španjolskog prvenstva te nijedan protiv. Do ovog četvrtka...