neugodni preokret

Kinezi kupili veznjaka Rijeke pa ga otpisali nakon samo mjesec dana!

01.03.2018 u 12:33

Bionic
Reading

Iako je kineski Dalian potpisao ugovor s Matom Malešom tijekom zimskog prijelaznog roka, odlučio ga je raskinuti nakon samo mjesec dana, jer je pronašao kvalitetnije strane nogometaše koje želi registrirati...

Još jedna bizarna situacija vezana uz kineski nogomet, ovaj put s hrvatskim nogometašem u glavnoj ulozi. Naime, Mate Maleš potpisao je bio tijekom zimskog prijelaznog roka ugovor s Dalian Yifangom i nadao se da će osigurati svoju egzistenciju na Dalekom Istoku, kao što su i mnogi drugi nogometaši u ovoj bogatoj ligi.

  • +3
HT Prva liga, 21. kolo: Rijeka - Istra Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

No, stvari će se na kraju vjerojatno morati rješavati na sudu. Naime, Kinezi su odlučili raskinuti ugovor prije početka sezone, nakon što je Maleš za njih odigrao tek nekoliko prijateljskih utakmica.

Razlog? Kupovina Atleticovih zvijezda Carrasca i Gaitana u zadnji čas. U Kini svaki klub ima pravo registrirati samo četiri stranca u prvenstvu, a kad su kupljeni ovi odlični nogometaši u Dalianu više nije bilo mjesta za Maleša.

Dalian je za ovu dvojicu platio 48 milijuna eura i očito mu novca ne nedostaje pa će valjda nešto platiti i Malešu za prerano raskinuti ugovor, kao i Rijeci iz koje je doveden.

'Naplatit ćemo se, kao i Maleš. Drugo je pitanje hoće li to sve ići džentlmenski ili će morati posredovati FIFA, kao što to ponekad ide s Kinezima, ali ništa nije sporno. Transfer je obavljen, nema tu rasprave,' izjavio je za Novi list Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora kluba s Rujevice.

Maleš bi se mogao vratiti u bivši klub, no nije vjerojatno.

'Samo teoretski. Jer, kada Maleš raskine ugovor moći će, recimo, otići u Tursku i napraviti ugovor od pola milijuna eura po sezoni. Bit će slobodan igrač,' objasnio je Mance.