STALNO NEKA PRAVILA

Oni koji osvoje olimpijsko odličje na postolju će biti lišeni svega onoga što je bilo uobičajeno u normalna vremena

  • Autor: D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 14.07.2021 13:27
  • Objavljeno 14.07.2021 u 13:27
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Rodrigo Reyes Marin / Zuma Press / Profimedia

Osvajači olimpijskih medalja na Igrama u Tokiju neće imati priliku dobiti svoje odličje od uglednika uz stisak ruke, zagrljaj ili poljubac, već će sami morati objesiti osvojenu medalju oko svoga vrata, objavio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach na druženju s predstavnicima medija, koje je održano u srijedu virtualnim putem

'Medalje osvajačima neće biti obješene oko vrata. Donijet će im odličja na pladnju, a onda će ih sportaši sami uzeti. Osoba koja će stavljati medalje na pladanj nosit će dezinficirane rukavice. Donositelji odličja i sportaši će nositi maske. Neće biti rukovanja ni zagrljaja tijekom svečane dodjelei, objasnio je Bach proceduru dodjele olimpijskih odličja u Tokiju.

U Tokiju je do 8. kolovoza proglašeno stanje opće opasnosti, a u srijedu je bilo 1149 novozaraženih osoba, što je najveći broj u posljednjih šest mjeseci.

Olimpijske igre su izgubile podršku kod većeg dijela japanskog stanovništva, zbog bojazni da će njihovo održavanje pokrenuti val zaraze među Japancima, iako su na snazi stroge protuepidemijske mjere, a gledateljima nije dopušten dolazak na tribine olimpijskih borilišta.