BORBA ZA ČETVRTFINALE

On je portugalska krtica i zna sve o hrvatskim igračima

25.06.2016 u 09:20

Bionic
Reading

Hrvatska i Portugal u subotu će od 21 sat voditi bitku u Lensu za mjesto u četvrtfinalu

#‎navijajmokao1

U tijeku je i nagradni natječaj na društvenim mrežama (Twitter, Facebook i Instagram) koji poziva sve zainteresirane da se uključe i podrže Hrvatsku nogometnu reprezentaciju fotografijom predmeta koji im donosi sreću uz objavu s #‎navijajmokao1. Svi znamo kako znanje i iskustvo ponekad nisu dovoljni te da je u životu važno imati i malo sreće. Više na http://bit.ly/Navijajmokao1


Najljepša hrvatska nogometna priča krenula je upravo u Lensu, kada je prije 18 godina s 3:1 svladana Jamajka, a Hrvatska krenula prema svjetskoj bronci. Dakle, uz ovaj grad na sjeveru Francuske Hrvatsku vežu lijepe uspomene, a vjerujem da će tako ostati i nakon ovog dvoboja.

Naravno, pred ovako veliku utakmicu, hrabre se i jedni i drugi, a oba izbornika Čačić i Santos pouzdaju su se u najbolje igrače, trenerski njuh, odnosno procjenu tko bi od igrača mogao eksplodirati, ali i sakupljaju informacije od svojih krtica.

Za razliku od okršaja sa Španjolskom, a u kojem je Čačić imao svoje špijun' u redovima Reala i Barcelone, sada možemo reći da je Santosu lakše dolaziti do informacije iz naših redova. Jer u Dinamu, a iz kojeg stižu četvorica reprezentativaca, Gordon Schildenfeld, Marko Rog Ante Ćorić i Marko Pjaca, igra Eduardo, treći vratar portugalske reprezentacije. Eduardo je već dvije godine član maksimirske momčadi i sasvim sigurno jako je dobro upoznat s mogućnostima suigrača iz kluba i ostalih hrvatskih reprezentativaca.

Dvije najveće zvijezde obiju reprezentacija, Luka Modrić i Cristiano Ronaldo, igraju zajedno u Realu, a u kojem su još dva reprezentativca, na svakoj strani po jedan – Hrvat Kovačić i Portugalac Pepe

Hrvatski vratar Danijel Subašić pak suigrač je Joãa Moutinha i Ricarda Carvalha u Monacu, s time da bi iz tog kluba na Euru vjerojatno igrao barem još jedan nogometaš da ga nije zaustavila ozljeda – Bernardo Silva.

Posljednji igrači koji spajaju u tom smislu ove reprezentacije su Ivan Perišić i Vieirinha koji su dvije godine igrali u Wolfsburgu.