iskreni pedri

On je budućnost španjolskog nogometa: 'Bio sam na probi u Real Madridu, pogledao sam grb na dresu i osjetio da nešto ne štima...'

20.03.2021 u 10:18

Bionic
Reading

S novim predsjednikom Joanom Laportom svi se nadaju boljim danima Barcelone. Jer bivši predsjednik Josep Maria Bartomeu prošlog ljeta nije baš osnažio momčad. Ali s jednim igračem je ipak - pogodio. Iako je pitanje koliko tu zasluga pripada njemu, a koliko mladom igraču

Nakon lošeg ulaska u sezonu, Barcelona se s vremenom ustabilila i stigla je na samo četiri boda zaostatka za vodećim madridskim Atleticom.

Hoće li Koemanova momčad čak i stići do naslova, to će se ipak prije svega pitati Simeonea i njegovu ekipu. Ono što je Kataloncima sada najvažnije jest da utvrde gdje imaju nedostataka pa da eventualno u ljetnim mjesecima razmišljaju o mogućim pojačanjima. Iako je i to upitno, s obzirom na veliku financijsku rupu u njihovoj blagajni.

Međutim, oko jednog igrača neće biti upitnika. Riječ je o mladom, 18-godišnjem napadaču Pedru Gonzálezu Lópezu, poznatijem kao Pedriju.

Ovaj 18-godišnjak svojim se igrama izborio i za mjesto u reprezentaciji Španjolske što je najbolji pokazatelj o kakvom se talentu radi.

Rođen je na Kanarima, ponikao je u Las Palmasu, a kao dijete bio je čak na probi u Real Madridu, ali je tada odbio mogućnost razvijati se u 'kraljevskom klubu' i vratio se kući.

'Bio sam na probi u madridskom Realu i to nije nikakva tajna. Ipak, pogledao sam grb na dresu i osjetio sam da nešto ne štima. Vratio sam se kući i eto, nekoliko godina kasnije, sam u Barceloni što je uvijek bio moj san', rekao je Pedri.

On je u dosadašnjem dijelu sezone u svim natjecanjima odigrao 41 utakmicu, postigao je tri gola i upisao šest asistencija.

  • +5
Barcelona - Huesca, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Toni Albir