TEŽAK PORAZ

Omeyer zaustavio Zagreb, PSG bez milosti u Areni!

23.04.2016 u 23:22

  • +6

Rukometna Liga prvaka, četvrtfinale: Zagreb - PSG

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov, Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bionic
Reading

U prvoj utakmici četvrtfinala rukometne Lige prvaka rukometaši PSG-a pobijedili su PPD Zagreb na gostovanju u Areni rezultatom 28:20 te se tako približili prolasku u završnu fazu natjecanja...

Rukometaši Zagreba napravili su veliku stvar plasmanom među osam najboljih ekipa Europe, no za korak dalje bit će potrebna senzacija u Parizu. U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka zvijezde PSG-a opravdale su ulogu favorita u ispunjenoj zagrebačkoj Areni i s komotnom prednošću čekaju uzvrat za tjedan dana.

Bila je to utakmica u kojoj je PSG bio pravi na početku i na samom kraju. U prvom poluvremenu gosti su krenuli snažno i brzo stvorili prednost. Zagrebova obrana nije funkcionirala, a Hansen sa šest postignutih golova gurao je PSG naprijed koji je u nekoliko navrata imao i +5. Ipak, nekoliko obrana Ivića te golovi Kovačevića, Vujića i Kontreca uspjeli su donijeti ravnotežu, a Zagreb je na poluvrijeme otišao s prihvatljivim zaostatkom 13:16.

U drugom dijelu Vujovićevi rukometaši krenuli su furiozno, a PSG sedam minuta nije uspio zabiti pogodak. Zagreb se potpuno vratio u utakmicu i po prvi put bio u egalu od samog početka, kada je izjednačio na 16:16. No, ubrzo se Omeyer probudio, skinuo jedan sedmerac i još par šuteva, a Karabatić, Hansen i Vori vratili su PSG-u značajnu prednost.

U završnici susreta Omeyer, isključenja, brzopletost te nemilosrdni Abalo i Karabatić sve su riješili, a PSG je na kraju upisao visoku pobjedu 28:20.

Kod PPD-a su Stipe Mandalinić i Stefan Vujić zabili po 4 gola, a Zlatko Horvat i Antonijo Kovačević po tri, dok su Parižane predvodili najbolji igrač utakmice Mikkel Hansen s 9 golova, Nikola Karabatić (6), te Igor Vori i Luc Abalo s 5 pogodaka.

Podsjetimo, Zagreb je izgubio i u prvoj utakmici osmine finala protiv Löwena kod kuće, no minimalno. Ako ovaj susret preokrene u uzvratu, to će biti čudo još veće od onog naše reprezentacije u Poljskoj...

Liga prvaka, četvrtfinale:

PPD Zagreb – PSG 20:28 (13:16)