LIGA PRVAKA

Olić srušio Manchester, Lyon sredio Bordeaux

31.03.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Završene su dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka. U Münchenu je Bayern svladao Manchester 2:1, a na Gerlandu je Lyon bio bolji od Bordeauxa 3:1

Bayern – Manchester 2:1(Ribery 77, Olić 90+2/Rooney 2)

Sudar starih neprijatelja, kako ih je predstavila Uefa, završio je trijumfom Bayerna. Bio je to osmi okršaj i treći trijumf Bavaraca nad velikim rivalom koji ih je porazio samo jednom, ali u finalu Lige prvaka 1999. godine.

Minhenski stadion već je u 65 sekundi šokirao Rooney. Nani je ubacio s desne strane, lopti je nesretno smjer promijenio Van Bommel, a na pravom mjestu bio je engleski napadač koji je zabio svoj 34 pogodak u sezoni. Nijemci su se dugo tražili, Ribery je najviše pokušavao i griješio, ali najbolje situacije pripale su Hrvatima u redovima bavarske družine. Olić je u 27. minuti zamalo zakasnio na udarac Altintopa, tri minute kasnije Rio Ferdinand ga je srušio u kaznenom prostoru, no sudac se nije oglasio, a u 33. je svoj udarac s 25 metara okušao i Pranjić. Nažalost, domaćina Van der Sar je bio spreman. Što se tiče Engleza oni su u 39. minuti mogli sve riješiti, ali je Rooney s nekoliko metara previše oklijevao, a Butt mu je ušao u udarac.

U nastavku je Bayern pritisnuo, a Englezi su se orijentirali na obranu i čekali na novi bljesak Rooneyja. Bavarci su pokušavali udarcima izvan šesnaesterca Müller (51), Haltintop (56), Van Bommel (57), a Olić je zaprijetio s desetak metara. No svaki put Van der Sar je bio na pravom mjestu. No nizozemski je vratar u 77. minuti morao po loptu u mrežu. Ribery je izveo slobodnjak, a lopta je od živog zida promijenila smjer i prevarila dotad nesavladivog junaka Manchestera. Domaćin je krenuo po pobjedu, prijetili su Ribery i Gomez, no ono što nije uspjelo njima napravio je Olić u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je iskoristio oklijevanje zadnje linije gostiju, 'ukrao' im loptu i neobranjivo pogodio za veliku pobjedu.

Olić je za Bayern odigrao cijelu utakmicu te uz gol dobio i žuti karton zbog proslave skidanjem dresa, a Pranjića je u 89. zamijenio Timoščuk.

Lyon – Bordeaux 3:1(Lopez 10, 77-11 m, Bastos 32/Chamakh 14)

Bitka za Francusku pripala je Lyonu koji na uzvrat putuje s dva gola prednosti. Slatka je to osveta 'lavova' Žirordincima koji su ih prošle sezone srušili s trona nakon sedmogodišnje dominacije u Le Championatu.

Iz oba tabora su najavili spektakl i nogometaši obiju momčadi obećanje su ispunili. U 10. minuti, Lisandro Lopez kaznio je smušenost obrane gostiju (Ciani) i zatresao mrežu Carrassa za ludilo na tribinama. Uskoro je uzvratio Bordeuax preko Chamakha koji je iskoristio idealan centaršut s desne strane, no da 'lavovi' odu na odmor s prednošću, pobrinuo se u 32. minuti prekrasnim golom Bastos nakon centaršuta Pjanića.

I u nastavku je bilo mnoštvo prilika i udaraca s obje strane. Bordeaux je krenuo po izjednačenje, ali umjesto toga primio je i treći gol. Chalme je zaigrao u kaznenom prostoru vaterpolo, sudac pokazao na bijelu točku, a Lopez zabio svoj drugi gol na susretu u 77. minuti.