sprema se smjena

Ole Gunnar Solskjaer neće doživjeti kraj mjeseca; na Old Traffordu su već započeli pregovore s njegovim nasljednikom

10.10.2020 u 09:10

Bionic
Reading

Ponižavajući i sramotni domaći poraz 6:1 od Tottenhama samo je produbio krizu u redovima Manchester Uniteda, a čelnici kluba već su krenuli u potragu za trenerom koji će naslijediti Ole Gunnara Solskjaera na klupi 'crvenih vragova'

Situacija na Old Traffordu je više nego dramatična, engleski mediji tvrde kako igrači i dalje stoje uz svog trenera Ole Gunnara Solskjaera, no pitanje je koliko će se još dugo legendarni napadač zadržati na klupi Manchester Uniteda.

Poraz 6:1 od Tottenhama razotkrio je sve slabosti, kako momčadi Uniteda, tako i samog Solskjaera kao trenera. Ipak, ne treba zaboraviti kako je na drugoj strani stajao osvete željan Jose Mourinho, a Tottenham je više od sat vremena igrao s igračem više. Ali, za sramotni poraz 6:1 na Old Traffordu nema opravdanja, to je svima jasno.

Engleski mediji tvrde kako su čelnici Uniteda definitivno izgubili strpljenje i ako se rezultati u sljedećih nekoliko utakmica ne poprave, Solskjaer će biti bivši. I to je napokon sve jasno. United igra loše, a niz utakmica koje mora odigrati do kraja listopada jednostavno je - užasavajući!

Prvo 17. listopada gostuje na St. Jame's Parku kod 'nabrijanog' Newcastlea, a onda nastupa pravi pravcati pakao.

Prvo gostovanje u Parizu kod PSG-a u Ligi prvaka (20.10.), potom slijede tri utakmice na Old Traffordu - prvo derbi s Chelseajem (24.10.), potom Liga prvaka protiv Red Bull Leipziga (28.10.), a onda 1.11. u goste 'crvenim vragovima' stiže Arsenal!

Da, tko preživi, pričat će... A u Manchesteru su uvjereni kako Solskjaer neće preživjeti, kraj listopada gotovo sigurno neće dočekati na klupi 'crvenih vragova'. Zato su čelnici kluba već kontaktirali njegove potencijalne nasljednike.

Engleski mediji tvrde kako su samo dva ozbiljna imena u igri. Prvi je izbor bivši trener Tottenhama Mauricio Pochettino koji je spreman prihvatiti izazov vođenja momčadi s Old Trafforda.

No, nije Pochettino jedini kandidat. Jedan dio klupskih čelnika navodno vrlo agresivno zagovara dolazak iskusnog talijanskog stratega Massimiliana Allegrija koji je osvajao trofeje i navikao je na pritisak koji donosi rad u velikom klubu.