FRANCUSKA LIGA

Best u golijadi strušio Metz i smanjio zaostatak za PSG-om

07.04.2024 u 15:08

Bionic
Reading

U sjajnoj sezoni i dalje uživaju nogometaši Bresta koji su u prvom nedjeljnom ogledu 28. kola francuske Ligue 1, pred svojim navijačima, svladali Metz 4-3

Utakmica nije dobro počela za Brest jer su gosti poveli već u šestoj minuti golom Traorea. Pogodak nije nimalo negativno utjecao na Brest koji je potpuno preokrenuo rezultat do kraja poluvremena. Redom su zabijali Chardonnet u 12., Doumbia u 31. i Mounie u 38. minute za 3-1 domaćina.

U nastavku je prvo Brest povećao prednost na 4-1 nakon gola Satriana u 60. minuti, a potom su gosti iskoristili domaću opuštenost. Gruzijac Mikautadze je postigao dva pogotka, u 74. i 80. minuti. Metz je smanjio na 3-4 i zaprijetio, ali Brest je ipak sačuvao prednost od jednog gola i tri boda.

S obzirom da je PSG u subotu remizirao sada je Brest smanjio zaostatak za vodećim Parižanima. Drugoplasirani Brest ima deset bodova manje. Metz je i dalje u vrlo teškoj situaciji, na pretposljednjem mjestu.

Sve ostale utakmice na rasporedu su tijekom nedjelje. Parovi su Toulouse - Strasbourg, Reims - Nica, Montpellier - Lorient, Monaco - Rennes i Nantes - Lyon.

Standings provided by Sofascore