BZE DLAKE NA JEZIKU

'Oko sokolovo' dalo svoj sud o spornim situacijama iz 19. kola HT Prve lige: Neshvatljivo i neprihvatljivo mi je da to nisu vidjeli...

13.12.2021 u 21:51

Bionic
Reading

U emisiji Stadion, sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je sporne situacije iz 19. kola HT Prve lige. Posebno se govorilo o situacijama s utakmice Lokomotiva - Hajduk

LOKOMOTIVA - HAJDUK

Lokomotiva i Hajduk u Zagrebu su odigrali -:3, iako su pet od šest pogodaka postigli gostujući igrači. 'Vrlo uzbudljiva utakmica, čas je išla na jednu stranu, čas na drugu stranu. Uživali smo u toj utakmici,' rekao je Mario Carević pohvalivši Lokomotivu rekavši da su bili puno borbeniji i agresivniji.

Marijo Strahonja nije zadovoljan suđenjem suca Tihomira Pejina.

'Nije dobro sudio. Bilo je previše situacija koje nisu bile u balansu same utakmice. Neujednačeni kriteriji za priliku dodjeljivanje žutog kartona, krivom igraču dodijeljen žuti karton... Sama VAR soba, kao tim, nije dobro funkcionirala', rekao je za HRT.

Osvrnuo se na 93. minutu kad je u dvoboju Biuka i Cipetića bilo igranje rukom.

'Pejin je bio fokusiran na kontakt između dva igrača i on igranje rukom nije vidio. Sam kontakt nije za kazneni udarac, ali imali smo igranje rukom koje je kažnjivo. Pejin je dao u VAR sobu signal što je vidio i oni su na temelju njegovog signala išli gledati taj kontakt, ali nisu detaljno pregledali situaciju. Nisu smjeli stati u analizi i trebali su pronaći potencijalno drugi incident, a to je bilo igranje rukom. Ne znam zašto VAR soba nije vidjela ruku. Neshvatljivo i neprihvatljivo mi je da suci u VAR sobi nisu vidjeli ruku. Već četiri kola za redom imamo propuste s VAR tehnologijom', istaknuo je Strahonja.

Dodao je i da ruka definitivno nije bila u neprirodnom položaju.

'Ruka je imala namjeru faulirati na ramenu, definitivno nije bio neprirodan položaj, uslijed prirodne kretnje igrača', naglasio je. Osvrnuo se i na situaciju iz 86 minute i izvođenje auta. Rekao je da je aut ispravno i školski izveden i da nema dileme.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

OSIJEK - ŠIBENIK

Nogometaši Osijeka pobijedili su na svom stadionu Šibenik 3:1, te se vratili na sam vrh ljestvice. 'Osijek je u vrhunskoj formi, presudio je furiozan star, gdje su već u 6 minuti imali 2:0', rekao je Carević.

'Šibenik je jako loše ušao u susret, a i problem neisplate plaća se nalazi sigurno pohranjen u podsvijest igrača', istaknuo je.

Strahonja je rekao kako je sutkinja Ivana Martinčić pokazala stabilizaciju u odnosu na svoju prvu utakmicu na Poljudu prije mjesec dana.

'Dobro je procijenila ispravno i neispravno. Dobra sutkinja i za hrvatsku ligu je apsolutno tu, treba joj dati priliku', rekao je Strahonja dodavši kako je siguran da ćemo ju uskoro gledati i na ozbiljnijim europskim utakmicama.

  • +6
HT Prva liga: Osijek - Šibenik, 12.12.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

RIJEKA - GORICA

'Zaslužena pobjeda Gorice. Ušli su u utakmicu s gardom kao da se oni bore za prvo mjesto, a ne Rijeka. Nametnuli su se i do crvenog kartona bili dominantni', rekao je Carević.

'Rijeka ima negativan niz zadnjih šest utakmica. Pobijedili su samo jednu utakmicu doma, ali oni su ipak drugi i zasluženo su tamo. Fali im koja pobjeda kod kuće, ali oni su i dalje drugi, igraju dobar nogomet, ali u toj utakmici je nedostajalo agresivnosti i energije', dodao je.

Kad je riječ o suđenju, Strahonja je rekao da su sve tri sporne situacije bile dobro suđene.

'Dva žuta za Ampema - potpuno ispravno. Dobre i pravovremene reakcije suca Bela. Situacija Kotarski/Obregon - dobra odluka suca, koji je bio dobro pozicioniran. Treće sporna situacija Drmić i Jovičić - ispravna odluka da nema kaznenog udarca. Radi se o potpornoj ruci i to nije kažnjivo.'

  • +8
19. kolo HT Prve lige: Rijeka - Gorica, 11.12.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

DINAMO – SLAVEN BELUPO

'Dinamo se preporodio nakon pobjede u Londonu, protiv West Hama, napunili su se samopouzdanjem. Slaven Belupo igrao je bez velikog broja prvotimaca i nisu mogli parirati u ovoj utakmici', rekao je Carević.

'Svaka ekipa tijekom sezone upadne u neku krizu, pobjeda protiv West Hama je velika pobjeda i dala im je vjetar u leđa', istaknuo je.

Strahonja se osvrnuo na jednu spornu situaciju kada je Šutalo dobio žuti karton.

'Sudac je bio dobro i blizu postavljen. Prihvatljivo je za žuti karton. Da je prekršaj bio malo više bilo bi isključenje', rekao je.