počela operacija 'Rusija'

Oko njega je bilo najviše upitnika, ali izbornik Dalić može odahnuti

26.05.2018 u 12:15

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ove subote kreće u posljednju fazu priprema pred početak SP-a u Rusiji

U jednom zagrebačkom hotelu, izbornik Zlatko Dalić okupio je 21 reprezentativca, koji su potom busom krenuli prema Rovinju, gdje će boraviti do sljedećeg petka.

Iako je Dalić na popis za ovu fazu priprema stavio 24 igrača, troijca su još van njegova programa, a to su Luka Modrić, Mateo Kovačić i Dejan Lovren, koji večeras u Kijevu igraju za naslov Lige prvaka.

Naravno, najvažnija informacija ove suobte bila je kakvo je zdravstveno stanje Vedrana Ćorluke, pouzdanog braniča, ali koji je na posljednjoj utakmici ruskog prvenstva zaradio ozljedu lista i bio je upitan hoće li se oporaviti do okupljanja.

  • +15
Okupljanje hrvatskih nogometnih reprezentativaca pred početak priprema za SP Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Jako mi je važan i znamo koliko znači za reprezentaciju, međutim neću ići u rizik jer on mora biti 100% spreman . Zato sam i pozvao pet stopera. Nadam se da će Vedran biti zdrav, ima još nekoliko dana do početka priprema', rekao je ovog ponedjeljka izbornik Dalić.

S osmijehom na licu na okupljanju se pojavio i Vedran Ćorluka. Na upit kako je noga kratko je odgovorio - OK. A da je sve s Čarlijem u redu dalo se naslutiti i iz odgovora doktora Saše Jankovića.

'Koliko znam s Vedranom je sve u redu. U Rovinju ćemo ga testirati, ali ne bi trebalo biti problema', kazao je Janković.

Prema tome Dalić put Rovinja ide u kompletnom sastavu. Čeka još samo nekog od osvajača Lige prvaka

  • +6
Prijateljska utakmica: Meksiko - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

OPIS IGRAČA KOJI SU U SUBOTU KRENULI PUT ROVINJA

VRATARI Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

OBRAMBENI: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdoria), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Club Brugge), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg)

VEZNI: Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Filip Bradarić (Rijeka)

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebić (Eintracht)