EKSKLUZIVNO

Dinamo ostao bez dragulja, Ante Ćorić otputovao potpisati ugovor života

26.05.2018 u 09:02

Bionic
Reading

Dinamov veznjak Ante Ćorić, koji je u travnju napunio 21 godinu, ove je subote, dok se u Zagrebu okupljaju reprezentativci pred završne pripreme za SP, krenuo u Rim na liječnički pregled te potpisivanje ugovora s Romom

I dok su Rakitić, Mandžukić, Vida, Perišić, Brozović i ostatak reprezentativaca, polako 'kapali' preko zagrebačke zračne luke na okupljanje i početak priprema za SP u Rusiji, jedan njihov potencijalni suigrač, koji je već bio i član 'ekspedicije' na Euru 2016. goidne u Francuskoj, a riječ je o Anti Ćoriću - krenuo je na put van Zagreba i Hrvatske.

Naime, iako se još prije nekoliko dana pisalo kako je Ćorić u Rimu i obavlja liječničke preglede, sve su to bile dezinformacije jer Ćorić je sudjelovao i u prvenstvenoj pobjedi nad Interom te je s 'modrima' bio u Vinkovcima na finalu Kupa protiv Hajduka.

Ove subote pak, kako doznajemo iz pouzdanih talijanskih izvora, Ante je krenuo prema Rimu, gdje će u nedjelju obaviti liječnički pregled, te ako sve bude u redu, u ponedjeljak i staviti potpis na ugovor s Romom, koja će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka.

  • +21
Hrvatski kup, finale: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Naravno, zbog takvog transfera možemo biti ponosni na mladog hrvatskog veznjaka, ali i biti žalosni što ga još neko vrijeme nismo imali prilike gledati u HT Prvoj ligi.

Podsjetimo, Antu Ćorića etiketirali su kao veliki potencijal, što se dalo i naslutiti jer još u vrijeme dok je Guardiola vodio minhenski Bayern, slavni je španjolski trener označio Ćorića kao igrača za njegov novi klub - Manchester City.

Potom su po Ćorića u Zagreb dolazili predstavnici Reala, gledali su ga i čelnici Seville, a kada je njihov sportski direktor Monchi preselio u Romu - jasno je bilo da će Ćorić put Rima.

Dugo su trajali pregovori s Dinamovim gazdom Zdravkom Mamićem - i uz osam milijuna eura odštete dogovoren je transfer.

Nažalost, dobar dio tog vremena, Ćorić je u klubu bio na marginama, a što potvrđuje i činjenica da su mu treneri u ovom prvenstvu dali tek 821 minutu. Dakle, samo punih devet utakmica. 

Ipak, Ćorić je i s takvim odnosnom bio na listama svjetskih talenata, a vjerujemo da će se u nastavku karijere izboriti za svoj status. Možda na teži način, ali da će potvrditi sve ono što se o njemu govorilo još kada je sa 16 godina stigao u Dinamo.