kod štimca u Emisiji

Ćiro bez srama: Trebao sam biti svećenik, ali doživio sam veliku neugodnost

25.05.2018 u 22:09

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac, potom i izbornik, Igor Štimac bavi se projektom Utakmica života, ali vodi i tv-emisiju

U emisiji Večernji pressing by Igor Štimac privi gost bivšeg reprezentativca bio je trener svih trenera Ćiro Blažević koji je pred TV kamerama bio raspoložen i otkrio detalje iz bogate karijere. Ćiro se na početku prisjetio da je trebao biti svećenik, a ne nogometaš.

  • +8
Predavanje Ćire Blaževića u MORH-u Izvor: Licencirane fotografije / Autor: J.Kopi/MORH

'Moja majka bila je fanatični vjernik, a kako je izgubila dva sina. željela je da budem svećenik. Nije mi palo na pamet da se odupirem njenoj želji jer bih za njenu ljubav napravio sve. I krenuo sam kod isusovaca. Nažalost, shvatio sam da ne mogu biti svećenik jer dok me časna sestra oblačila 'hašimaga' se dig'o', ispalio je Ćiro Blažević.

S Hrvatskom je ostvario najveći uspjeh u povijesti našeg nogometa, ali uvijek je u zraku visjelo pitanje je li ga na to mjesto stavio bivši predsjednik Tuđman.

'Tuđman je odlučivao o svemu, ali sam ja imao najbolje referencije. Po tome u to vrijeme nisam imao konkurenciju i bilo je logično da to budem ja. Ali, reći ću ti najveću tajnu. Tadašnji predsjednik Vedriš mene zove i govori da ja ne trebam biti izbornik nego da to treba biti Ivić. Ja mu odgovaram: 'Nisi me ti postavio, idem pitati Tuđmana'.'Odem kod predsjednika, a on mi kaže: 'Ćiro, Vedriš će te prevariti'. I ja odem i podnesem ostavku kao što je Vedriš želio. A Ivić sutra kaže da ne želi biti izbornik nego direktor i da ja trebam biti izbornik. Tako me Ivić spasio. 

Bio je to tek dio razgovora Ćire Blaževića i Igora Štimca, a cijeli intervju pročitajte ovdje.