SVAKA ČAST

Ogromno srce hrvatskog paraolimpijca; prije šest godina ostao bez obje potkoljenice, a sada pomaže unesrećenima u potresu

03.01.2021 u 09:24

Bionic
Reading

Hrvatski paraolimpijac Toni Bošnjaković jedan je od brojnih ljudi koji se zaputio u potresom pogođenu Petrinju kako bi pomagao unesrećenima i u saniranju štete

Ovaj 35-godišnjak je 2014. pao pod vlak i ostao bez obje potkoljenice, što mu je potpuno promijenilo poglede na bavljenje sportom i na život.

U konkurenciji paraolimpijaca natjecao se u biciklizmu, atletici, triatlonu, nordijskom skijanju te biatlonu. Ima i nastup na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeongchangu 2018. Usprkos fizičkom hendikepu, sredio si je obveze na poslu te se zaputio u potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

A KOJI JE TVOJ IZGOVOR ZA NE OTIĆI POMOĆI?? Toni Bošnjaković

Objavljuje Matija GrdurSubota, 2. siječnja 2021.

'A koji je tvoj izgovor za ne otići pomoći', objava je na Facebook s priloženom fotogrtfijom Bošnjakovića kako se s protezama penje po ljestvama u saniranju štete na kući.

'Ja sam odmah shvatio da ću morati trenirati zbog rehabilitacije da bi se što prije vratio u životnu normalu. Onda sam počeo razmišljati o natjecanju. Onda kada sam se počeo natjecati shvatio sam zašto ne kad već treniram i onda je prešlo u naviku i danas svoj život ne mogu zamisliti bez sporta', rekao je Bošnjaković za Dnevnik Nove TV.

  • +57
Petrinja dan nakon potresa Izvor: Cropix / Autor: Ivana Nobilo / CROPIX

Prije dvije godine nastupio je u nordijskom trčanju na Zimskim olimpijskim igrama.

'Iskustvo koje sam tamo stekao je neprocjenjivo to se ne može kupiti novcem, vidio sam svoje konkurente. Vidio sam kako to izgleda iz prve ruke. Više tamo neću ići kao gušter nego kao iskusan paraolimpijac', dodao je, a njegovu potresnu objavu kao i fotografije iz Petrinje možete vidjeti OVDJE.

  • +3
Glina: Zbog straha od novog potresa mnogi uz vatru proveli noć na ulici Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL