U-21 bez izbornika

Oglasio se Nenad Gračan; znakovita izjava nakon što je naglo napustio klupu mlade selekcije Hrvatske

13.09.2019 u 11:55

Bionic
Reading

Nakon što je Izvršni odbor Hrvatskoga nogometnoga saveza prihvatio ostavku Nenada Gračana, koji je nakon poraza od Škotske napustio mjesto izbornika mlade U-21 reprezentacije, čeka se imenovanje njegova nasljednika. U međuvremenu se Gračan oglasio uz nekoliko zanimljivih konstatacija

Poraz na Šubićevcu od Škotske na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo bio je znak za uzbunu da se nešto mora promijeniti u hrvatskoj U-21 reprezentaciji. Nedugo nakon utakmice Nenad Gračan se nakon šest godina odlučio povući. U razgovoru za Novi list, nekoliko dana nakon iznenađujućeg poraza uz dodatak kako su ga mnogi već željeli ranije smijeniti nakon Europskog prvenstva u Italiji i San Marinu , Gračan je kazao:

  • +4
Hrvatska - Škotska, U-21, kvalifikacije za Euro Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Sve ispalo dosta čudno jer smo se prije Europskog prvenstva dogovorili da ostajem izbornik. Nisam potpisao novi ugovor, ali postigli smo usmeni dogovor. Mislim da kriteriji moraju biti jasno definirani. Nama je prvi kriterij bio plasman na Europsko prvenstvo, a zatim je to podignuto na prolazak skupine u kojoj su bili Engleska, Francuska i Rumunjska', kazao je između ostalog Gračan osvrnuvši se na aktualne kvalifikacije i činjenicu da je u prošla dva mjeseca poljuljan njegov izbornički autoritet.

'Nije mi bilo teže raditi zbog toga. Međutim, primijetio sam da na početku novog kvalifikacijskog ciklusa nema toliko entuzijazma i poleta. Ovo doba godine uvijek je specifično jer igračima počinje sezona, a mnogi od njih su u novim klubovima. Na kraju je stigao onaj trenutak u kojem čovjek shvati da nikome ne treba biti na teret', znakovito je kazao Gračan.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.