gdje se to igra?

Hrvatski su se navijači zaželjeli reprezentacije, toliko da Švicarcima za utakmicu u St. Gallenu nisu ostavili praktički ni jednu ulaznicu

07.10.2020 u 21:23

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ove je srijede gostovala u Švicarskoj, točnije u St. Gallenu, gradiću na sjeveroistoku zemlje, uz granicu s Njemačkom i Austrijom. Dvoboj se igrao na stadionu Kybunpark, a što je najvažnije, i pred gledateljima

Nakon dugo vremena, još tamo od 19 studenoga prošle godine, kada je Hrvatska u Varaždinu igrala prijateljsku utakmicu protiv Gruzije, Dalićeva je momčad napokon imala podršku s tribina.

Razlog što je 'tišina' trajala tako dugo jest pandemija koronavirusa, zbog čega su reprezentacije mirovale sve do rujna ove godine. A i u tim prvim okršajima, tribine su bile prazne.

Sve to očito je dodatno motiviralo hrvatske navijače, koji imaju švicarsku adresu prebivališta, da nabave ulaznice i dođu bodriti svoje ljubimce.

Stadion u St. Gallenu, inače kapaciteta 20-tak tisuća mjesta, za ovu je utakmicu otvorio tek trećinu kapaciteta, a od tih pet, šest tisuća ulaznica, gotovo sve ulaznice završile su u rukama hrvatskih navijača.

S trobojnicama i u prepoznatljivim dresovima, bili su lako uočljivi, ali su i glasovno dominirali. Bez obzira na to što su preko usta morali imati zaštitne maskice.

U svakom slučaju, napokon smo mogli uživati u nogometnoj atmosferi i kulisi.

Hrvatski navijači u St. Gallenu Izvor: EPA / Autor: PETER KLAUNZER