NIŠTA OD TREĆEG ZLATA U NIZU

Odrekli se dvostrukog olimpijskog pobjednika kojeg jako dobro pamti hrvatska javnost i to ne po dobrome

23.03.2021 u 13:57

Bionic
Reading

Dvostruki olimpijski pobjednik u samcu, 42-godišnji novozelandski veslač Mahe Drysdale nije imenovan u reprezentaciju Novog Zelanda za 2021. te je tako ostao bez mogućnosti boriti se za svoje treće uzastopno olimpijsko zlato na Igrama u Tokiju

Drysdale je široj hrvatskoj sportskoj javnosti postao dobro poznat kad je 2016. u Rio de Janeiru došao do svog drugog olimpijskog trijumfa pobijedivši Vukovarca Damira Martina. iako je semafor pokazao da su došli na cilj u istom vremenu (6:41.34 minuta).

Pregledom foto finiša ustanovljeno je da Novozelanđanin na ciljnoj crti bio za manje od tri centimetra ispred hrvatskog reprezentativca te je prvi put u olimpijskoj povijesti razlika među osvajačima odličja mjerena u tisućinkama sekunde.

Danas 42-godišnji Mahe Drysdale izgubio je mjesto u reprezentaciji od 25-godišnjeg Jordana Parryja.

Iako će konačan sastav novozelandske veslačke ekipe za OI u Tokiju biti poznat 11. lipnja, gotovo da ne postoji prilika za promjene u sadašnjoj postavi. Naime, zbog protuepidemijskih mjera novozelandski veslači neće putovati i sudjelovati na europskim regatama Svjetskog kupa.

Osim zlata u Londonu i Rio de Janeiru, Mahe Drysdale je osvojio i broncu na Igrama 2008. u Pekingu, a ima i pet naslova svjetskog prvaka u samcu. Rekordnih pet puta je bio izabran za najboljeg sportaša Novog Zelanda.