na minimalcu

Odrekao se milijuna samo da igra uz LeBrona Jamesa

25.07.2017 u 11:18

Bionic
Reading

Derrick Rose (28) najmlađi je MVP u povijesti NBA lige, no u karijeri je imao velikih problema s ozljedama. Prošlu je sezonu igrao za New York Knickse, a sljedeću će odraditi u dresu Cleveland Cavaliersa...

Nakon sedam sezona u Chicago Bullsima i jedne u New York Knicksima, Derrick Rose (28) odlučio je promijeniti sredinu. Jednog od najboljih playmakera NBA lige u karijeri su zaustavile dvije teške ozljede ligamenata koljena, no prošle se sezone u redovima anemičnih Knicksa vratio u formu.

Zabijao je 18 koševa uz 4.4 asistencija i 3.8 skokova po utakmici te podsjetio na dane kad je harao NBA parketima. Jasno je da su brojni klubovi bili zainteresirani za tako iskusnog igrača, 'lovili' su ga LA Lakersi i LA Clippersi, uporan je bio Miami, a i Knicksi su pokušavali zadržati ga. No, poziv LeBrona Jamesa usmjerio je Rosea prema Clevelandu.

Autor: youtube

Cijela priča ne bi bila tako zanimljiva da se Rose odlaskom u Cavalierse nije odrekao poprilične svote novca. Naime, pristao je igrati za veteranski minimalac koji iznosi 2,1 milijun dolara na godinu. Za usporedbu, Lakersi su mu nudili 25,5 milijuna za tri sezone!

Činjenica je kako će u Clevelandu biti puno bliže borbi za naslov NBA prvaka, te da će, nakon što je Kyrie Irving zatražio trade, preuzeti ulogu prvog playmakera momčadi. I jasno, igrati uz svog prijatelja LeBrona Jamesa. Navodno je blizu dogovor Cavaliersa i još jedne zvijezde Knicksa, Carmela Anthonyja. Baš bi se u razmjeni igrača Irving zaputio u NY, a Anthony u Cleveland...