gdje je zapelo?

Odrekao se milijuna eura kako bi zaigrao za voljeni klub; u Istanbulu je već pet dana, ali još nije potpisao ugovor, a sada je napokon otkriveno u čemu je problem...

21.01.2021 u 10:27

Bionic
Reading

Bivši njemački nogometni reprezentativac Mesut Özil (32) još je u nedjelju (17. siječnja) potvrdio kako definitivno napušta londonski Arsenal te karijeru nastavlja u turskom velikanu Fenerbahčeu. Özil je raskinuo ugovor s 'topnicima', odrekao se zarade od gotovo 10 milijuna eura do kraja sezone, ali ugovor s Fenerom još nije potpisao

Mesut Özil (32) je sedam i pol godina bio član Arsenala, ali ove sezone nije upisao niti jedan nastup za 'topnike', a posljednji je put zaigrao u natjecateljskoj utakmici još u ožujku prošle godine, odnosno prije izbijanja pandemije koronavirusa.

Već gotovo dvije godine traje 'rastava' Özila i Arsenala, a sada je napokon i službeno. Özil je raskinuo ugovor na svoju štetu, odrekao se zarade od gotovo 10 milijuna eura do kraja sezone, sve samo kako bi zaigrao za Fenerbahče, klub za koji navija od djetinjstva.

'Navijač sam Fenerbahčea i zato sam jako uzbuđen što mi je Bog dao priliku zaigrati za ovaj klub. Uz Božju volju, nosit ću dres Fenerbahčea s ponosom i učinit ću sve za svoju momčad. Iako nisam dugo igrao, fizički sam spreman', kazao je Özil po dolasku u Istanbul gdje ga je već na aerodromu dočekala masa navijača.

Özil je 2010. godine iz Werdera stigao u madridski Real, a 'kraljevi' su ga nakon tri sezone u ljeto 2013. godine za 50 milijuna eura prodali Arsenalu. Za 'topnike' je odigrao 254 utakmice u svim natjecanjima i zabio 44 gola, dok je za reprezentaciju Njemačke odigrao 92 utakmice i postigao 23 gola, a bio je i član momčadi koja je 2014. godine osvojila naslov svjetskog prvaka.

U Fenerbahčeu su ga dočekali kao spasitelja, odmah je objavljeno kako će Özil samo za potpis ugovora dobiti bonus od pet milijuna eura, a godišnja će mu plaća iznositi četiri milijuna eura.

No, iako je u Istanbul pompozno stigao prije pet dana, Mesut Özil još nije potpisao ugovor s Fenerbahčeom! Svi se s pitaju gdje je zapelo? Navijači su se s pravom zabrinuli, društvene mreže usijale, tražilo se logično objašnjenje...

Sada je napokon otkrivena i ta tajna. Özil je 'zapeo' u obvezatnoj izolaciji zbog pandemije koronavirusa koja mu završava u petak. Nakon toga mora odraditi liječničke preglede i tek će tada potpisati ugovor te službeno postati novi igrač Fenerbahčea.