VELIKI GUBITAK

Odluke koje su izazvale potres u rukometu; Hrvatska sigurno neće plakati

20.03.2017 u 11:15

Bionic
Reading

Thierry Omeyer (40) i Daniel Narcisse (37), hodajuće rukometne legende, odlučili su završiti s francuskom reprezentacijom pa ih nećemo gledati na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj koje je na rasporedu od 12. do 28. siječnja sljedeće godine

Francuska je više od 15 godina najveća rukometna sila što se tiče muškog rukometa, a ogroman udio u uspjesima reprezentacije imali su vratar Omeyer i razarač s vanjskih pozicija Narcise. Obojica su bila nezamjenjivi članovi generacije koju su zvali 'Experts' i koja je izgledala gotovo nepobjedivo.

Omeyer i Narcisse imaju po dva olimpijska zlata i jedno srebro, po tri najsjajnija odličja s Europskih prvenstava (uz jednu broncu), golman Francuza jači je samo za jedno zlato sa SP-a, jer ima pet, Narcisse jedno manje, a obojica su sa svjetske smotre donijeli i dvije bronce. Omeyer je upisao čak 356 nastupa, a Narcisse 309 (912 golova).

O njihovoj mirovini pisalo se nakon nedavnog SP-a u Francuskoj gdje su se okitili zlatnim medaljama, no tada se nisu oprostili. Ovoga puta vijest o kraju karijere s reprezentacijom donio je ugledni L'Equipe, a zatim su to potvrdili i oni sami.

'Ako postoji idealni trenutak za oproštaj onda je to sada nakon što smo osvojili naslov svjetskih prvaka na domaćem terenu', rekao je Omeyer.

'Ovo je bila teška odluka. Ponosan sam što sam nosio reprezentativni dres tolike godine', dodao je Narcisse.

U Hrvatskoj ih svi iznimno respektiraju, ali sigurno zbog ove odluke nitko u Lijepoj našoj neće biti nesretan, jer ih ne pamtimo po dobrome. Francuzi su hrvatskoj reprezentaciji nanijeli par bolnih poraza, a Omeyer i Narcisse su u pravilu uvijek bili među najboljima.

Posljednje dvije utakmice u dresu 'trikolora' odigrat će protiv Norveške 3. i 6. svibnja u sklopu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati u Hrvatskoj. Francuska je prva u skupini pa u njezin plasman na završnicu nitko ne sumnja.