BAŠ ŠTETA

Odluka koja je rastužila teniske fanove, posebno obožavatelje Alcaraza i Đokovića

09.09.2023 u 16:15

Bionic
Reading

Carlos Alcaraz povukao se iz španjolske Davis Cup reprezentacije nakon poraza u polufinalu US Opena od Daniila Medvjedeva u petak

To je veliki udarac za Španjolce koje očekuje finalna faza u skupini C u Valenciji gdje igraju sa Češkom 13. rujna pa sa Srbijom 15. rujna i na kraju s Južnom Korejom 17. rujna.

'Albert Ramos mijenja Carlosa Alcaraza u španjolskoj teniskoj reprezentaciji koja će igrati grupnu fazu finala Davis Cupa ovog tjedna u Valenciji, od 12. do 17. rujna. Ovaj 35-godišnji veteranski tenisač iz Barcelone pridružit će se danas poslijepodne momčadi koja će ove subote odraditi svoj prvi dan rada pod novim kapetanom Davidom Ferrerom', priopćili su iz Španjolskog saveza.

Ovo je dodatni udarac za ljubitelje tenisa koji su se nadali vidjeti još jedan meč Alcaraza i Đokovića, nakon što je 20-godišnjak propustio finale sa Srbinom u nedjeljnom finalu US Opena.

Skupne faze finala bit će raspoređene u četiri europska grada, a Velika Britanija će se natjecati u skupini B zajedno s Australijom, Francuskom i Švicarskom u Manchesteru.

Italija je domaćin skupine A protiv Kanade, Švedske i Čilea u Bologni, dok Hrvatska susrete skupine D protiv Nizozemske, SAD-a i Finske igra u Splitu.