VELIKA LJUTNJA

Odluka koja je izazvala lavinu kritika; oglasio se legendarni vratar: Cirkus!

05.10.2023 u 06:01

Bionic
Reading

Legendarni paragvajski vratar Jose Luis Chilavert (58) obrušio se na FIFA-u i Conmebol nakon objave da će Maroko, Španjolska i Portugal biti domaćini SP-a 2030. godine, te da će se tri utakmice održati u Urugvaju, Argentini i Paragvaju

'Ovo je totalni promašaj, Južna Amerika zaslužuje poštovanje i Svjetsko prvenstvo bi trebalo biti u Urugvaju', poručio je Chilavert na platformi X.

'CORRUPBOL je odveo finale Copa Libertadores u Europu, a sada i u finale World Cupa', dodao je Chilavert, misleći na finale Copa Libertadores 2018. između River Platea i Boca Juniorsa odigrano u Madridu.

Svjetsko prvenstvo 2030. održat će se u Maroku, Portugalu i Španjolskoj, a prve tri utakmice igrat će se u Urugvaju, Argentini i Paragvaju povodom obilježavanja stote obljetnice turnira koji je prvi put održan 1930. Urugvaju.

Chilavert se osvrnuo i na predsjednika Conmebola Alejandra Domíngueza koji je objavio video u kojem se vidi kako pleše.

'Gdje je Dominguez, to je totalni promašaj. Kruha i cirkusa, uskoro će svi plesati u redu', poručio je legendarni vratar koji je tijekom karijere zabio čak 67 golova.

Ljuti su i u Čileu, tamošnji mediji prepuni su burnih reakcija i optužbi zbog izostavljanja iz organizacije SP-a 2030.

'Conmebol uništio Čile', 'Bomba predsjednika Conmebola', 'FIFA žestoko udarila Čile', 'samo su neki od naslova tamošnjih medija.

Prvi World Cup održan je 1930. godine u Montevideu, a prvi naslov svjetskog prvaka ponio je Urugvaj pobijedivši u finalu Argentinu sa 4-2.