SUPERSPORT HNL - 23. KOLO

Odličnoj Rijeci stiže zahuktala Lokomotiva; Hajduk bez prava na kiks; evo gdje gledati utakmice

17.02.2024 u 09:47

Bionic
Reading

Ove subote na rasporedu su još dvije utakmice 23. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Od 15 sati na Rujevici Rijeka dočekuje Lokomotivu, dok od 17.10 sati na stadionu u Kranjčevićevoj, Hajduk gostuje kod Rudeša

RIJEKA - LOKOMOTIVA (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

S obzirom na sjajan Lokomotivin niz u nastavku sezone, jer u četiri utakmice (op.a. odigrala je i jednu zaostalu s dinamom), upisala je dvije pobjede i dva remija, okršaj protiv vodeće Rijeke, koja ima također stopostoni niz u nastavku sezone (op.a. i Sopićeva je momčad igrala zaostalu utakmicu), jasan je pokazatelj da ogled na Rujevici nosi epitet derbija kola.

S time da su od tih osam bodova, Lokosi četiri uzeli baš aktualnom prvaku i jednom od pretendenata na naslov. I zato im i Sopić prilazi s respektom.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Posljednje tri godine igračke karijere sam proveo u Lokomotivi kao i početak trenažnog staža kod Božidara Šikića. Vežu me lijepe uspomene za taj klub', rekao je u najavi utakmice Rijekin trener Željko Sopić, pa nastavio.

'S druge strane igramo jako bitnu utakmicu. Postavit ćemo se dominantno pred našim navijačima. Izrazito respektiram trenera Silviju Čabraju i njegov rad, mislim da vodi Lokose preko sto utakmica. Imaju jako dobru omladinsku školu koja svake godine iznjedri dva, tri mladića, a nekad i više, koji uđu u prvu momčad, a to bi trebao i nama u Rijeci biti putokaz budući da smatram da imamo puno veći bazen od onog koji gravitira Lokomotivi. Od prve minute krenut ćemo po tri boda pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti'.

Sažetak utakmice Gorica - Rijeka 0:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

I Lokomotiva je u odličnom nizu. Lokosi su zadnji put izgubili sada već dalekog 24. studenog, kada im je u goste došao Slaven Belupo (1:3), a valja naglasiti da su ove sezone doživjeli samo pet poraza, odnosno tek dva više od Rijeke.

'Imamo dosta samopouzdanja jer nismo doživjeli poraz u zadnjih sedam kola. Mogu reći da smo protiv Varaždina i Dinama u Kranjčevićevoj bili vrlo blizu pobjede. Momčad vjeruje u svoje mogućnosti, a to je jako dobro za nas. Mi na Rujevicu sigurno ne odlazimo sa strahom. Da se razumijemo, Rijeka je izuzetno, izuzetno dobra momčad koja iz sebe ima kontinuitet kvalitetnih rezultata i zasluženo drži prvo mjesto. Međutim, i mi imamo dobar kontinuitet rezultata iza sebe. Dolazimo odigrati pravu utakmicu i predstaviti se u dobrom svjetlu', rekao je Lokomotivin trener Silvijo Čabraja.

  • +12
Lokomotiva - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

RUDEŠ - HAJDUK (17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Pogled na tablicu, na kojoj je Hajduk drugi, a Rudeš deseti, odnosno čak 41 bod razlike, jasno sugeriraju da Splićani imaju ulogu apsolutnog favorita. No, svi koji se sjećaju, pamte i da je Rudeš u obje ovosezonske utakmice stvorio Hajduku puno problema. Pa čak i u prvoj utakmici, iako je gubio 2:0, igrači tadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog stvarali su prilike. No, pogodak nisu zabili. Ni tada, ali ni na Poljudu, gdje su izgubili samo 1:0. A imao je Pavlović sjajnu priliku za utišati Torcidu.

'Znamo vrijednost Hajduka, Rijeke i Dinama, koji su pretendenti za prvo mjesto. Mi ćemo pokušati odigrati dobro, na tragu utakmice protiv Dinama s kraja jesenskog dijela sezone. Ja se nadam da će momci odraditi maksimalno. Motiva im sigurno neće nedostajati, što se podrazumijeva zbog ambijenta i atmosfere. Čak sam uvjeren da ih neću niti trebati motivirati, već dapače, malo ih i 'spustiti'. Govorili smo o 45 minuta, pa 60 minuta, ali sada protiv Hajduka moramo biti koncentrirani svih 90 minuta. Tek s takvim pristupom možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Napravili smo analizu suparnika, i tražit ćemo put do gola. Naravno, zabijemo li možemo se nadati pobjedi, ali hoćemo li u tome uspjeti to ćemo vidjeti na prezentaciji u Kranjčevićevoj', jasan je bio Rudešov trener Davor Mladina.

  • +17
Varaždin - Rudeš, SuperSport HNL, 9.2.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Okršaj u Kranjčevićevoj igrat će se pred punim tribinama, jer još u petak prodana je zadnja ulaznica. Naravno, ne treba sumnjati da će većinu činiti Hajdukovi navijači. I zato trener splitske momčadi Mislav Karoglan želi novu pobjedu.

'Svugdje se osjećamo dobro. Imamo dobar niz na gostovanjima i važno je da taj niz potvrdimo. Utakmica bitna kao svaka druga. Rudeš igra najbolje protiv velikih ekipa, nema što izgubiti. Znam sve o njima. Naravno, momčad koja je u negativno nizu i sigurno da to boli kao trenera. Kolega je imao uspjehe s Rudešom u drugoj ligi. Međutim, mi smo Hajduk i nama je jedini cilj pobijediti. Moramo se brzo prilagoditi na teren i uvjete te potvrditi uspjeh protiv Belupa', jasan je bio Karoglan.

Sažetak utakmice Hajduk - Slaven Belupo 4:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport