'MALI VIRUS'

Odlazak trostrukog svjetskog prvaka: Rugao se s koronom, nije se cijepio, svojevoljno je otišao iz bolnice i umro

22.12.2021 u 17:24

Bionic
Reading

Tužne vijesti dolaze iz Belgije. 40-godišnji Fred Sinistra, belgijski kickboksač, preminuo je od komplikacija nastalih nakon zaraze koronavirusom

Radi se o trostrukom svjetskom prvaku u kickboxingu, javlja portal Fight Site.

Inače, prema navodima njegovog trenera Osmana Yigina, Sinistra nije niti priznavao postojanje COVID-19 virusa, nego ga je nazivao ''malim virusom'' i borio se protiv vladinih restrikcija po pitanju pandemije.

Ipak, Yigin je inzistirao da Sinistra ode u bolnicu nakon što se zarazio koronavirusom te mu je zaprijetio kako ga više neće trenirati ukoliko odbije posjetiti bolnicu. Neko vrijeme kickboksač je proveo u bolnici, a par dana kasnije, pušten je iz bolnice i vratio se kući gdje je navodno na svoju ruku koristio tretman kisikom.

13. prosinca, Belgijanac se putem Facebooka obratio fanovima napisavši kako će se vratiti tisuću puta jači. Ipak, tri dana kasnije, komplikacije su uzele danak i Sinistra je preminuo.

Inače, belgijski kickboksač 2015. godine nastupio je u Zagrebu, na FFC 20 priredbi. Njegov protivnik bio je Dževad Poturak, a Sinistra je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, nakon tri runde borbe. Naš Igor Jurković, 2006. godine nokautirao je Sinistru high kickom u sklopu K-1 turnira, a Sinistra je u ring ulazio i s borcima poput Badra Harija, Martina Kampmanna i Stefana Leke. Potonjeg je pobijedio prekidom, 2010. godine na kickboxing priredbi u Belgiji.