PREDSTAVIO SE NAVIJAČIMA

Odlazak Bišćana i dolazak Jakirovića nije ga pokolebao: Znam koliko je posla...

22.08.2023 u 22:12

Bionic
Reading

Dosadašnji igrač zagrebačke Lokomotive, 19-godišnji veznjak mlade hrvatske nogometne reprezentacije Luka Stojković potpisao je u utorak višegodišnji ugovor s Dinamom, objavio je aktualni hrvatski prvak na svom mrežnom portalu.

Financijske pojedinosti dogovora među klubovima, kao i ugovora mladog nogometaša i njegovog novog poslodavca nisu službeno objavljene, a Stojković će se odmah staviti na raspolaganje novom Dinamovom treneru Sergeju Jakiroviću.

Rođen je 28. listopada u Zagrebu, nogomet organizirano počeo igrati u Slogi iz Križa, potom u Naftaš Ivaniću, da bi kao 12-godišnjak došao u nogometnu školu zagrebačke Lokomotive za čiju je seniorsku momčad u Hrvatskoj nogometnoj ligi debitirao u proljeće 2021. Dvije i pol godine poslije ostvario mu se dječački san.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Kao veliki navijač ovog kluba, ovo je za mene nevjerojatno emotivan trenutak. Potpisujući za Dinamo, ne samo da sam ostvario svoj osobni cilj već smatram da sam napravio jedan veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Još kao dječak dok sam nosio Dinamov dres na igralištima, osjećao sam se nevjerojatno ponosno i privilegirano. Danas kada mogu vidjeti svoje prezime na tom svetom dresu prođu me trnci', izjavio je Stojković u službenom priopćenju na Dinamovom mrežnom portalu (gnkdinamo.hr).

'Znam što Dinamo znači i koliko je posla ispred mene. Na meni je da nastavim naporno raditi kako bih još više napredovao na korist kluba, ali i mene osobno', dodao je Stojković zahvalivši Dinamovoj upravi na angažmanu, a navijačima na porukama potpore.

Stojković je za Lokomotivu nastupio u 70 službenih utakmica u seniorskoj konkurenciji, postigao sedam pogodaka i imao 11 asistencija. U prve četiri utakmice nove sezone HNL-a postigao je dva gola. U Lokomotivi je najviše igrao na središnjoj poziciji u ofenzivnom dijelu veznog reda, a može igrati i na lijevom krilu.