TAKO JE NAJBOLJE

Odgođen jaki turnir na kojem bi se uveličao odlazak u mirovinu najtrofejnijeg hrvatskog trenera

  • Autor: D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 19.08.2020 13:44
  • Objavljeno 19.08.2020 u 13:44
tportal

Izvor: EPA / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Hrvatski vaterpolski savez (HVS) odgodio je međunarodni HEP Kup koji se od 28. do 30. kolovoza trebao održati u Šibeniku, kao i utakmicu Hrvatska - Svijet, planiranu za 12. rujna u Zagrebu, kojom bi se prilikom uveličao kraj trenerske karijere Ratka Rudića

Razlog je dakako, epidemija koronavirusa uslijed koje je pozitivan jedan dio članova hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Na šibenskom turniru su uz 'Barakude' trebale nastupati i reprezentacije Italije i Crne Gore.

'U okolnostima egzistirajućeg virusa covid-19, jasno je kako bi bilo neodgovorno, ali i nemoguće pristupiti organizaciji turnira u navedenom razdoblju, no u Hrvatskom vaterpolskom savezu se nadaju da je šibenski turnir samo privremeno odgođen za mjesec rujan', poručili su iz HVS-a.

HVS je odustao i od organizacije utakmice Hrvatska - Svijet, planirane za 12. rujna 2020. u Zagrebu, a kojom bi se prilikom uveličao kraj trenerske karijere Ratka Rudića.

'U ovom trenutku, a s obzirom na zahtjevnost organizacije spektakla jer ga kao takvog želimo napraviti, s vrlo teškom vjerojatnosti dolaska publike, kao i najboljih svjetskih igraća, te u dogovoru s Ratkom Rudićem odlučili smo odgoditi tu utakmicu za nadamo se bolja vremena u proljeće 2021. godine', rekao je Perica Bukić, izvršni direktor i dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

HVS je u utorak objavio kako je reprezentativac Ante Vukičević pozitivan na Covid-19. Uz pozitivnog Vukičevića, nekolicina igrača je imala negativne testove, a za preostale igrače i članove stožera rezultati će biti uskoro poznati.