zahtjevno natjecanje

Odbojkašice s mislima na Europsko prvenstvo debitiraju u Ligi nacija

26.05.2023 u 18:11

Bionic
Reading

Hrvatska ženska odbojkašaka reprezentacija sljedećeg će tjedna u japanskoj Nagoyi započeti svoje nastupe u prestižnoj Ligi nacija u kojoj ove godine debitira

Na turniru u Nagoyi Hrvatska će igrati redom protiv Bugarske (31. svibnja), Njemačke (1. lipnja), Japana (2. lipnja) i Brazila (4. lipnja).

Nakon turnira u Japanu, Hrvatska će ovoga ljeta još igrati na turnirima u Braziliji (13-18. lipnja) i Bangkoku (27. lipnja - 2. srpnja).

"Liga nacija je igrački, no i financijski te organizacijski vrlo zahtjevno natjecanje. Izdatak samo za ovo natjecanje je oko 800 tisuća eura, a ono zahtjeva i veće standarde te koncentraciju svih nas. Mislim da su igračice i ekipa spremni za sve što nas očekuje, isto kao i Hrvatski odbojkaški savez koji je napravio sve da ova tri turnira budemo na najvišoj mogućoj razini. Ukoliko uspijemo izboriti ostanak, nadam se da ćemo u budućnosti biti domaćini jednog takvog turnira koji je od iznimnog značaja za hrvatsku odbojku", istaknuo je predsjednik HOS-a Frane Žanić.

Tijekom priprema, koje su počela 8. svibnja, hrvatske odbojkašice su proteklih dana odigrale i dvije pripremne utakmice na turniru u Lancianu te izgubile sa po 1-3 od domaćina Italije, aktualnog europskog prvaka, te Kanade.

Nakon Lige nacija, naše odbojkašice će od 15. kolovoza do 3. rujna igrati na najvažnijem Europskom prvenstvu u Belgiji, Italiji, Njemačkoj i Estoniji.

"Hrvatska odbojka je po prvi put u povijesti u Ligi nacija stoga ćemo nastojati napraviti najbolje moguće rezutate. Naš glavni cilj je ostanak kao i najbolji mogući plasman na Europskom prvenstvu koje slijedi", istaknuo je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Ferhat Akbas.

"Nakon tri tjedna priprema spremne smo za odlazak u Japan na prvi turnir Lige nacija. Reprezentacija je pomlađena, tu su mlade cure koje su željne rada i igre. Nadamo se da ćemo pokazati svoju najbolju igru i ostati u Ligi nacija", zaključila je kapetanica reprezentacije Martina Šamadan.

Za hrvatsku reprezentaciju će u japanu igrati: Lea Deak, Karla Antunović, Izabela Štimac, Tia Kovčo, Laura Miloš, Natalia Tomić, Dijana Karatović, Josipa Marković, Andrea Mihaljević, Nina Strize, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Mirta Freund, Viktoria Ana Trcol.