ZAVRŠNICA KUPA U POREČU

Rukometašice Lokomotive i Podravke izborile se za još jedno finale

25.05.2023 u 22:01

Bionic
Reading

Rukometašice zagrebačke Lokomotive i koprivničke Podravke Vegete borit će se za naslov pobjednica Kupa Hrvatske, nakon što su obje ekipe u četvrtak u Poreču ostvarile uvjerljive pobjede u polufinalu.

Prvo je Lokomotiva bila bolja od varaždinske Koke s 37:20 (17:9). Kristina Dramac sa sedam pogodaka i Stela Posavec sa šest predvodile su Lokosice, dok su po šest golova za Koku postigle Martina Krajpl i Una Ivančić.

Potom su Koprivničanke s 44:22 (22:10) nadigrale Dalmatinku iz Ploča. Najefikasnije kod pobjednica bile su Katja Vuković sa sedam golova te Nikolina Zadravec, Sara Šenvald i Andrea Šimara sa po šest pogodaka svaka. Anđela Sušak je sa sedam golova bila najbolja kod Dalmatinke.

Finalni dvoboj u porečkoj dvorani Žatika na rasporedu je u subotu, u 17.30 sati. Za Koprivničanke će to biti 29. finale u kojem će pokušati poboljšati svoj rekord osvajanjem 25. pobjedničkog trofeja u ovom natjecanju. Lokomotiva će imati motiv osvajanja dvostruke domaće krune i sedmog trijumfa u Kupu u kojem će im ovo biti 18. nastup u finalu.

Zagrepčanke su bile bolje od Podravke u posljednja dva finala kad su se ove dvije ekipe sastale u Kupu, a to je bilo prije dvije godine u Poreču i prije pet godina u Umagu.

U Poreču će u petak biti odigrane polufinalne utakmice Kupa Hrvatske za rukometaše. Od 17 sati će se za plasman u finale boriti Bjelovar i Trogir, a za 19 sati je predviđen početak dvoboja PPD Zagreba i Sesveta.