CEV KUP

Odbojkašice Mladosti uvjerljive u prvoj utakmici šesnaestine finala; gošće iz Banja Luke držale su se samo u prvom setu...

16.11.2021 u 21:16

Bionic
Reading

Iako su posljednjih dana vrlo malo i neredovito trenirale u prepolovljenom sastavu, odbojkašice Mladosti ipak su bez većih poteškoća pobijedile u prvom susretu šesnaestine finala CEV kupa viceprvakinje BiH, ekipu Banja Luke sa 3-0 (25-21, 25-17, 25-12)

Trener Mladosti Leonard Barić imao je dosta problema oko slaganja sastava za ovu utakmicu, jer je temperatura ostavile neke njegove ponajbolje igračice izvan terena. Tako je umjesto prve organizatorice igre, reprezentativke Klare Perić, od početka zaigrala 18-godišnja Zorana Brčić, a njezina dijagonala, na poziciji korektorice, bila je tek dvije godine starija Mika Grbavica, vrlo raspoložena na ovoj utakmici.

U prvom setu gošće su još pokazivale neke znakove otpora pa je susret većim dijelom bio izjednačen, sve dok kod 17-19 Barić nije zatražio minutu odmora nakon koje su njegove izabranice preokrenule na 20-19, a na kraju osvojile set sa 25-21 sjajnim jednoručnim blokom Martine Šamadan.

U drugom su setu gošće pomalo gubile snagu, a Mladost išla prema osvajanju i tog perioda igre, iako, mora se priznati, s ne odviše tečnom igrom, u kojoj je bilo podosta grešaka koje bi iskusnija ekipa s druge strane mreže znala bolje iskoristiti.

Banjalučanke su priprijetile kod 15-13 za Mladost, kada Barić traži minutu odmora, nakon koje ponovno "mladostašice" osvajaju tri poena u nizu pa kod 18-13 suparnički trener Milošević uzima 'time-out'. No, to njie imalo većeg utjecaja na daljnji tijek događaja jer je Mladost i taj set osvojila sa 25-17.

Domaće odbojkašice su najuvjerljivije bile u trećem setu koji je završio 25-12 za Zagrepčanke.

"Jako sam ponosna, igrali smo u teškim uvjetima jer imamo bolesnih cura na svakoj poziciji, tako da ne mogu opisati sreću i ponos nakon ove pobjede. Ovu smo utakmicu pobijedile i više nego lagano i nadam se istom rezultatu i u uzvratu", izjavila je nakon dvoboja Mika Grbavica, najbolja igračica susreta sa 24 poena.

"Sretna sam zbog pobjede. Ušle smo u utakmicu ozbiljno, odradile što smo se dogovorile, odigrale svoju igru, i pobijedile. I za uzvrat ćemo se dobro pripremiti kao i za ovu utakmicu i idemo u Banja Luku po još jednu pobjedu", rekla je organizatorica igre Zorana Brčić.

Uzvratna utakmica je na rasporedu 24. studenoga u Banja Luci, a prema prikazanom na terenu Mladost već može polako skautirati ekipe praškog Olympa i švicarskog Dudingena, jer će ih pobjednice iz tog susreta čekati u osmini finala.