SAMO U ITALIJI

Od utakmice napravili cirkus, za kaznu izbačeni iz lige!

29.01.2014 u 16:57

Bionic
Reading

Talijanski nogometni savez izbacio je Nocerinu iz treće lige (Lega Pro B) jer je nekoliko njezinih igrača odglumilo ozljede i tako isprovociralo prekid utakmice protiv Salernitane...

Klubovi s juga Italije veliki su rivali, a uoči njihova međusobnog dvoboja u studenom prošle godine navijačima gostujuće Nocerine je iz sigurnosnih razloga zabranjen ulazak na stadion. Oni to nisu mirno prihvatili i od nogometaša svoga omiljenog kluba su tražili da ne igraju utakmicu. Nije, međutim, sve završilo samo na zahtjevu već su pojedini igrači, tako barem tvrde, primili prijetnju smrću u slučaju odigravanja utakmice.

Dvoboj je ipak započeo s 40 minuta zakašnjenja, ali se ekspresno pretvorio u farsu. Trener Nocerine je, naime, odmah napravio tri izmjene, a potom su se čak petorica igrača 'ozlijedila', pa je utakmica prekinuta nakon samo 20 minuta jer gosti prema pravilima više nisu imali dovoljno nogometaša na terenu. Dakako, ogled je naknadno registriran rezultatom 3-0 za Salernitanu, a epilog je stigao ove srijede.

'Nocerina je isključena iz Lege Pro zbog sportske prijevare i bit će prebačena u neku od nižih liga. Također, klub je kažnjen i s 10.000 eura', stoji u priopćenju FIGC-a.