TRESLA SE BRDA

[FOTO] Od Srbije ni S, Richarlison s dva gola utišao euforiju s kojom su Orlovi ispraćeni u Dohu

  • B.T./Hina
  • Zadnja izmjena 24.11.2022 22:33
  • Objavljeno 24.11.2022 u 22:00
Bionic
Reading

Uz sjajnu igru u drugom poluvremenu nogometaši Brazila svladali su Srbiju 2-0 (0-0) u utakmici prvog kola skupine G svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar

Tijekom gotovo cijele utakmice Brazil je dominirao i napadao, no u prvom poluvremenu ti su brazilski naleti bili mahom sramežljivi i ne odveć opasni po Srbiju koja se uspješno branila.

Brazil je agresivnost pojačao u drugom poluvremenu te je bio sve opasniji po srpsku obranu i vratara. U 60. minuti Alex Sandro je gromovito pogodio vratnicu, a dvije minute kasnije Brazil je poveo. Vinicius je pucao, srpski vratar Milinković-Savić odbio, ali samo do Richarlisona koji je jednostavno pogodio za vodstvo svoje reprezentacije.

Potom se igra potpuno rasplamsala jer je Srbija krenula po izjednačenje i bivala je sve opasnija po brazilskog golmana Alissona. No, na još je ljepši način Richarlison zabljesnuo u 74. minuti kada je volejom, u padu, maestralno zabio za 2-0. Razigrani Brazilci do kraja su pogodili gredu (Casemiro) i imali još nekoliko prilika, ali se rezultat više nije mijenjao.

  • +22
SP Katar 2022: Brazil - Srbija, 24.11.2022. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Bila je ovo posljednja utakmica prvog kola natjecanja po skupinama. Ranije je u ovoj skupini G Švicarska bila bolja od Kameruna s 1-0 pa su na vrhu ljestvice Brazil i Švicarska s po tri boda, dok Srbija i Kamerun imaju nula.

U drugom kolu, u ponedjeljak 28. studenoga, igraju Kamerun - Srbija i Brazil - Švicarska.

  • +11
SP Katar 2022: Navijači, 24.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: LaPresse / ddp USA / Profimedia
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal