KAMO ĆE SPLIĆANIN?

Od ljeta je bez posla, ali sada dva kluba bogate povijesti žele Igora Tudora

26.09.2023 u 19:32

Bionic
Reading

Na kraju prošle sezone Igor Tudor otišao je s klupe Olympiquea iz Marseillea. Još je uvijek bez posla, ali kako pišu mediji ovog utorka, dva su velikana koja bi ga htjela vidjeti na trenerskoj funkciji

Prema tvrdnjama La Gazzette dello Sport, Igor Tudor prvi je kandidat za preuzimanje klupe talijanskog prvaka Napolija. Podsjetimo, Napoli je prošle sezone nakon 33 godine čekanja uzeo naslov u Serie A pa je nakon odlaska Luciana Spallettija klupu preuzeo Rudi Garcia.

No, Francuz nije dobro krenuo u novu sezonu s talijanskim prvakom, u prvih pet kola Serie A osvojio je samo osam bodova zbog čega se počelo pričati o njegovoj smjeni.

'Antonio Conte je slobodan, ali izgleda kako nije zainteresiran za dolazak u Napoli, a istovremeno bi i De Laurentiis želio da Napoli igra sličnim stilom kao do sada, a to s Conteom nije moguće', piše Gazzetta i nastavlja:

'Šok koji bi promjena trenera donijela bi trebala biti psihička, ne toliko tehničko-taktička stvar. U toj situaciji najveću pažnju De Laurentiisa zaokuplja Tudor koji je odradio dobar posao u Veroni kao i prošle sezone u Marseilleu. Činjenica kako Tudor voli igrati s trojicom u obrani ne bi trebao biti problem, jer Tudor zna biti fleksibilan. Kada je Napoli zapošljavao Garciju, pričalo se i o Christopheu Galtieru, ali njegovo ime se više sada ne spominje, samo Tudorovo', piše talijanski medij.

Međutim, tijekom dana javili su se i Francuzi. La Provense piše: 

'Ime Igora Tudora ponovno je osvanulo u Marseilleu, moguć je veliki povratak nakon što je 'napunio baterije'.