HRVATSKA S DVA KLUBA

Od jeseni kreće rukometna regionalna liga

25.05.2011 u 20:17

Bionic
Reading

Čelnici rukometnih saveza šest zemalja, Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije, Crne Gore i Slovačke, koje tvore SEHA-u (South East Handball Association), dogovorili su u srijedu kako će se od sljedeće sezone igrati Regionalna liga

Sezona će započeti 10. rujna, a ždrijeb natjecateljskih parova održat će se 14. lipnja u Beogradu. Prve sezone Regionalnu ligu će igrati 12 momčadi i to tri iz BiH, po dvije iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore, te jedna iz Slovačke.

Hrvatski predstavnici bit će CO Zagreb i Nexe iz Našica.

Klubovi sudionici Regionalne lige u nacionalna će se prvenstva uključiti u samoj završnici sezone.

U prvoj sezoni plasman u Regionalnoj ligi neće biti kriterij prema kojemu će klubovi tražiti prolazak u eurokupove, ali osnivači lige imaju u planu da se s vremenom i to precizira.

O snazi lige dovoljno govori da će u njoj igrati dva ovogodišnja četvrtfinalista Lige prvaka, te redovni sudionici završnica svih europskih natjecanja. Interes za sudjelovanje u Ligi je velik i već su stigli upiti za priključenje još nekih zemalja regije. Mađarska će za sada će biti u statusu promatrača, ali njihov je interes velik i oni će se uključiti u natjecanje od sezone 2012/13.

Predsjednik HRS-a Sandi Šola izabran je za predsjednika SEHA-e, dok će dužnost povjerenika lige obnašati Dragan Načevski iz Makedonije. Izabran je i Upravni odbor udruge, te Komisija za suce i delegate, Natjecateljska komisija i Komisija za marketing.

Agencija 'Digitel komunikacije' odabrana je za službenu marketinšku agenciju SEHA-e, te će se brinuti o promociji, marketingu i TV pravima natjecanja.