KVALIFIKACIJE

Očekuje nas luda utrka u Kini; Mercedesi u prvom redu, a iza njih odmah bolidi Ferrarija

13.04.2019 u 10:11

Bionic
Reading

Valtteri Bottas osvojio je prvi pole position ove sezone nakon što je pobijedio momčadskoga kolegu Lewisa Hamiltona u kvalifikacijama u Kini

Bottas je bio brži Mercedesov vozač veći dio vikenda u Kini, a to je nastavio i u kvalifikacijama gdje je bio najbrži u prvom dijelu, drugi najbrži u drugom dijelu nakon što je Hamilton vozio drugi brzi krug na medium gumama, ali i najbrži u najvažnijem trećem dijelu kvalifikacija kada je pobijedio Hamiltona za samo 0.023s, piše maxf1.net.

Vettel je bio brži od Leclerca i startat će treći s tri desetinke zaostatka za Mercedesom dok je Leclerc bio još 0.017 s sporiji od iskusnijeg momčadskog kolege.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Peti najbrži bio je Verstappen s pola sekunde zaostatka za Mercedesom, ali i iznenađujuće tek dvije desetinke sporiji od Ferrarija za kojim su prošlu utrku kasnili devet desetinki sekunde, a Gasly je završio šesti najbrži s velikih osam desetinki zaostatka za momčadskim kolegom.

Nedjeljna utrka za VN Kine bit će treća ovogodišnja, a jubilarna 1000. u povijesti formule 1.

Start je u 8 sati po hrvatskom vremenu.

  • +7
Formula 1, VN Bahreina Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

STARTNI RED: 1. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes), 2. Lewis Hamilton (VB/Mercedes), 3. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari), 4. Charles Leclerc (Mon/Ferrari), 5. Max Verstappen (Niz/Red Bull), 6. Pierre Gasly (Fra/Red Bull), 7. Daniel Ricciardo (Aus/Renault), 8. Nico Huelkenberg (Njem/Renault), 9. Kevin Magnussen (Dan/Haas), 10. Romain Grosjean (Fra/Haas)...