PRREVIŠE GLASINA

Objavljeno veliko priopćenje o budućnosti Tysona Furyja; svjetskom prvaku prijeti suspenzija od osam godina

17.03.2020 u 08:12

Bionic
Reading

Tyson Fury vruća je tema ovih dana. Osim što se ponovno pokrenula priča oko dopinškog testiranja, raznim se kanalima šire dezinformacije o njegovim idućim boksačkim koracima

Upravo zbog gore navedenih razloga MTK Global, Top Rank i Queensberry Promotions zaključili su kako je pravi trenutak da zajedničkim snagama sastave priopćenje koje se odnosi na budućnost borca kojeg zastupaju. Njihova poruka osvanula je u ponedjeljak navečer na naslovnicama brojnih svjetskih medija, a Fight Site je prenosi u cijelosti:

'Zbog objave brojnih obmanjujućih i lažno prikazanih izjava te članaka koje su drugi napravili, a odnose se na Tysona Furyja, MTK Global, Top Rank i Queensberry Promotions su zajedno složili ovo priopćenje. Tyson Fury globalno je prepoznat kao najbolji teškaš svijeta i aktualni je linearni, WBC i Ring Magazine prvak. Tyson je ugovorno vezan za treću borbu s bivšim WBC-ovim prvakom Deontayem Wildeom. Svaka izjava o nekakvim pregovorima, razgovorima, lokacijama i drugim borbama se treba zanemariti. Top Rank, MTK Global i Queensberry Promotions surađuju i nastavit će blisko surađivati kako bi Tysonu Furyju pružili najbolje mogućnosti za poboljšanje njegove karijere i zarade. Ovo će zahtijevati da svaka stranka, kao i on sam, nastave raditi zajedno kao tim koji će istraživati i pregovarati o svim budućim mogućnostima. Dosadašnja suradnja dovela je Tysona do jednog od najunosnijih ugovora u povijesti boksa, od njega napravila globalni fenomen te je on ponovno zauzeo svoju poziciju na vrhu teške kategorije.'

  • +7
Tyson Fury vs. Deontay Wilder Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

Dio ovog priopćenja odnosio se i na priču o Furyjevom potencijalnom nastupu na Bliskom istoku.

'Sve novosti o budućim borbama stizat će isključivo preko službenih kanala. Mi ćemo i dalje boksačkim fanovima donositi najveće i najbolje okršaje koji uključuju 'Kralja Cigana'. Puno se opcija za takve borbe otvorilo na Bliskom istoku. Svi sastanci na tu temu održat će se u Dubaiju i na njima će prisustvovati svi potrebni sudionici', stajalo je u priopćenju.

Inače, prije par dana pojavila se informacija kako bi Tyson Fury i njegov bratić Hughie mogli bi biti kažnjeni osmogodišnjom suspenzijom zbog doping pada iz 2015. godine. Riječ je o slučaju kad su bili pozitivni na steroid nandrolon, da bi nakon iznošenja dokaza sve rezultiralo dvogodišnjom suspenzijom koju su odradili. No, sad je došlo do preokreta u slučaju te je britanska komisija pokrenula novu istragu na temelju navodnih novih dokaza. Ako se Furyjima dokaže krivnja, prijeti im osmogodišnja suspenzija, jer će se ovo voditi kao novi slučaj i oni bi u tom slučaju bili ponovni prijestupnici.